ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Νικολόπουλος για τα ομόλογα και την πτώση του Χρηματιστηρίου

Ο Ν. Νικολόπουλος για τα ομόλογα και την πτώση του Χρηματιστηρίου

Στοιχεία για το ελληνικό χρέος ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Με αφορμή την δραματική επιδείνωση της ελληνικής αγοράς ομολόγων, αλλά και την κατρακύλα του ελληνικού χρηματιστηρίου τις τελευταίες ημέρες, ο γενικός εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Ζούμε το νέο ελληνικό δράμα καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων έχουν φτάσει στο επικίνδυνο επίπεδο του 9%, ενώ το Ελληνικό Χρηματιστήριο μετρά απώλειες -25% από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα.

Τα σχέδια Σαμαρά για απεμπλοκή από τα «νύχια» των δανειστών ήταν φτιαγμένα με… «νερομπογιές». Η κυβέρνηση «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη» αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Πληρώσαμε, πληρώνουμε και θα πληρώνουμε ακριβά, την κενοδοξία των Σαμαρά και Βενιζέλου …. Αλλά αγαπά ο Θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Θέλοντας να εμφανίσει η συγκυβέρνηση ότι ήρθε το τέλος των μνημονίων βρέθηκε αντιμέτωπη με όσα ήθελε να κρύψει.

Η χώρα μας είναι πλέον εντελώς αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματαγορές και δεν μπορεί να δανειστεί ούτε ένα ευρώ, εκτός και αν επιθυμεί να δανείζεται με ένα επιτόκιο εξαπλάσιο από ότι η Γερμανία, ή τριπλάσιο από ότι η Πορτογαλία. Δυστυχώς το δικομματικό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα μας σε εθνική καταστροφή.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 97 δις ευρώ, δηλαδή σχεδόν 11 δις ευρώ κάθε μήνα. Κατέστρεψαν τη χώρα, έκαναν μια τρύπα στο νερό όσον αφορά το Δημόσιο χρέος, εφόσον παρά τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού αυτό σήμερα είναι πάνω από 300 δις ευρώ, όσο δηλαδή και προτού μπούμε στο μνημόνιο. Το δικομματικό κατεστημένο, σπέρνοντας τον φόβο στους πολίτες και τρομοκρατώντας την κοινωνία, εξανεμίζει κάθε εφεδρεία της κοινωνίας προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένο στην κυβερνητική εξουσία.

Οι δανειστές κατέστησαν σαφές ότι δεν αφήνουν την χώρα μας χωρίς νέα επιτήρηση και ζήτησαν από τον Α. Σαμαρά να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το σχέδιο εξόδου από τα μνημόνια και την Τρόικα, όπως είχαν πράξει στις Κάννες με τον συμμαθητή του, τον Γ. Παπανδρέου.

Η Τρόικα επανέρχεται δυναμικότερα αφού οι έλεγχοι θα είναι πλέον μηνιαίοι.

Με βάση τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς «ο επαναδιαπραγματευτής των Ζαππείων» πρωθυπουργός έπρεπε σήμερα να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση η οποία κατετέθη την Τρίτη εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, με θέμα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΩΝ». Ως συνήθως ο Α. Σαμαράς έγραψε τη Βουλή στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Ίσως βέβαια να κατάλαβε ότι πρέπει πλέον να ετοιμάζει την έξοδο του…. Που θα είναι η αρχή της λύτρωσης της Πατρίδας και του Λαού.

Απεδείχθη ότι το «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ», δικό του εθνικό αφήγημα για την «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του 2021», ήταν ένα ακόμη παραμύθι.

Επειδή τελείωσαν τα ψέματα ζητάμε εδώ και σήμερα να φέρει στη Βουλή τις τελικές υπογεγραμμένες συμβάσεις με τους δανειστές και το ΔΝΤ. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τους όρους δανεισμού. Και πρέπει να ξέρουμε τι παραδίδει. Η μη δημοσίευση των τελικών υπογεγραμμένων δανειακών συμβάσεων αποτελεί απιστία.

Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό ότι ο κ. Σαμαράς έχει ανεβάσει τον «λογαριασμό» που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός, μόνο για τα τοκοχρεολύσια του 2015-2016, σε 27,3 δις. Απαιτούμε να μας δώσετε το ληξιάριο και το πρόγραμμα πληρωμών του ελληνικού χρέους.

Ενημερώνουμε όμως και τους δανειστές ότι οι συμβάσεις που δεν έχουν κυρωθεί, θα κριθούν (με βάση τη διεθνή νομοθεσία) επαχθή και θα τύχουν της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Να γνωρίζουν ότι δεν μας δεσμεύουν.

Ζητάμε να κατατεθούν άμεσα όλα τα στοιχεία στη Βουλή».