ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παιδί της «αλλαγής» επιστρέφει από την Κρήτη

Το παιδί της «αλλαγής» επιστρέφει από την Κρήτη

Τι θα πει σήμερα στην ομιλία του στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των περιοδειών του με θέμα τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ – Μεγάλη φιέστα ετοιμάζουν οι συνεργάτες του

Η «ολική επαναφορά» του Γιώργου Παπανδρέου έχει ήδη ξεκινήσει από το Ζάππειο και συνεχίζεται από το νησί που ανέδειξε τον πατέρα του πρωθυπουργό.

Σήμερα, Παρασκευή (24/10/2014) στις 19:30 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί πολιτική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, την ώρα που στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν "λουστεί" με κρύο ιδρώτα για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα εγκαινιάσει την Έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Το μείζον ερώτημα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι «πότε ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα;»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός με τη σημερινή του ομιλία θα στείλει μήνυμα πως αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για τη δημοκρατική παράταξη και αξιόπιστο συνομιλιτή για τη διακυβέρνηση της χώρας. Επί της ουσίας θα στείλει μήνυμα πως στις επόμενες εκλογές θα «είναι εδώ» και θα αποτελέσει κρίσιμο και υπολογίσιμο πολιτικό παράγοντα. Άλλωστε αυτό υποστηρίζουν και τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του και δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώνουν ότι «ο Γιώργος αποτελεί παράγοντα σταθερότητας της χώρας όπως και ο πατέρας του, αλλά και ο παππούς του, συνεχίζοντας την πολιτική παράδοση της οικογένειας».

Στην ομιλία του αναμένεται να ασκήσει προσεχτική κριτική στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και θα υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο εξόδου στις αγορές.

Όπως έκανε και στην ομιλία του στο Ζάππειο, θα αφήσει αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την οποία θα κατηγορήσει ότι μετέτρεψε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα σε «συντηρητικό μόρφωμα».

Θα αναφερθεί στον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ξανά λόγο για μία νέα αρχή στο Κίνημα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει ότι «αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούριο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει την πορεία της κρίσης στην Ελλάδα και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ενώ εκτιμάται θα αναφερθεί εκτενώς στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Αν και αρκετοί φοβούνται τη δημιουργία κάποιου πολιτικού φορέα ή ακόμα και τη στάση των βουλευτών τους οποίους επηρεάζει ο ΓΑΠ κατά την ψηφοφορία της Προεδρικής εκλογής, το newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα πριν από το Μάρτιο ούτε βεβαίως να ταράξει την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Θα περιμένει… υπομονετικά την επομένη των εκλογών, αφού στόχος του δεν είναι να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ αλλά να «ελέγξει» τις όποιες εξελίξεις όταν - εκ των πραγμάτων - τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Το «βέτο» του Αντώνη Σαμαρά για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.