ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμέρος: Να κλείσει η Κηφισίας για δύο μήνες

Καραμέρος: Να κλείσει η Κηφισίας για δύο μήνες

Για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

«Μένουν ακόμα κάποια εκατοστά νερού στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ στο Ίλιον. Από θαύμα σώθηκαν οι άνθρωποι. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι γύρω από το κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου» στο Περιστέρι. Μέσα στο κλειστό υπάρχουν 11.000 κυβικά μέτρα νερού. Δεν υπάρχει στην γύρω περιοχή κατάστημα που να μην έχει μπει νερό», σχολίασε ο κ. Καραμέρος στον Real fm.

Ο αντιπεριφερειάρχης άφησε και αιχμές για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε η Περιφέρεια στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ υπό τον πρωθυπουργό.

«Δεν μπορεί να είναι τοπική της Νέας Δημοκρατίας η σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία».

«Αν θέλουμε πραγματική αντιπλημμυρική προστασία πρέπει να κλείσει η Κηφισίας δύο μήνες ή ανά ρεύματα και να φτιάξουμε τον αγωγό που είναι από κάτω. Αυτός ο αγωγός πρέπει να διανέμει όλα τα νερά κατ’ άντι με τα δεδομένα του 1972. Δεν γίνεται με καμένη την Πεντέλη, με δομημένη την περιοχή 450% από εκείνη την εποχή, αυτός ο κλειστός αγωγός να τραβήξει τα νερά. Χρειάζονται παρεμβάσεις και όχι μπαλώματα. Υπάρχουν γειτονιές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν πάνω στα ρέματα. Είμαστε έτοιμοι σαν κοινωνία, να απαλλοτριώσουμε τετράγωνα;», σημείωσε ο κ. Καραμέρος.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες από το σούπερ μάρκετ στο Ίλιον (pics)