ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απολογισμός για τις αυτοδιοικητικές στη Συγγρού

Απολογισμός για τις αυτοδιοικητικές στη Συγγρού

Τον απολογισμό των χειρισμών του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές κάνουν στη Νέα Δημοκρατία, έπειτα και από την ολοκλήρωση της εκλογής προέδρου στην ΚΕΔΕ.

Στην Λεωφόρο Συγγρού είχαν θέσει ως στόχο την εκλογή του Κώστα Αγοραστού στην Ένωση των Περιφερειαρχών και του Γιώργου Πατούλη στην Κεντρική Ένωση Δήμων.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΚΕΔΕ και η επικύρωση της εκλογής Πατούλη γέμισε με χαμόγελα την Νέα Δημοκρατία, στην οποία θα έχουν για πρώτη φορά και τα δύο κορυφαία αυτοδιοικητικά όργανα, με τους επικεφαλής να εκλέγονται και όχι να ορίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό σημείο για τα αποτελέσματα ήταν η επιλογή να δοθούν χαλαρά χρίσματα σε όλη τη χώρα, κάτι που έφερε τη νίκη σε πολλούς μικρούς δήμους σε αντίθεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου το αποτέλεσμα δεν ήταν "το επιθυμητό" για τους γαλάζιους υποψηφίους.

Η αριθμητική όμως υπεροχή συνέβαλε στην επικράτηση της υποψηφιότητας Πατούλη, μην αφήνοντας περιθώρια στην ομάδα των Γ. Καμίνη και Γ. Μπουτάρη, που επίσης επιθυμούσαν ενεργό ρόλο στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«Σάρωσε» ο Πατούλης στις εκλογές της ΚΕΔΕ