Ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Newsroom Newsroom

Ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης εξελέγη σήμερα, Σάββατο (25/10/2014) στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Από τη διαδικασία αναδείχθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρης ως α' αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης ως β' αντιπρόεδρος και ο αντιδήμαρχος Έδεσσας, Γ.Μουράτογλου ως γενικός γραμματέας.

Απουσίασαν οι παρατάξεις: «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» του δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση,«Νέα Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη, ενώ η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Μπίρμπα προσήλθε, με τον κ. Μπίρμπα να ανακοινώνει την απόφαση της παράταξής του, να απέχει από τη συνεδρίαση του νέου ΔΣ για την εκλογή προεδρείου και μελών της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε ήδη και το πρώτο σήμα – στη δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός - και άρα και τα οικονομικά των δήμων - οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του.

Διαβάστε επίσης:

«Σάρωσε» ο Πατούλης στις εκλογές της ΚΕΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved