ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Μη ρεαλιστική η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Μη ρεαλιστική η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο μεγαλώνει η σύγκλιση μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, τόσο θα δυναμώνουν οι προεκλογικοί τόνοι αντιπαράθεσης», προέβλεψε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορούν να γίνουν και γίνονται, αλλά «αν ζητάς συνάντηση για να εντείνεις το δικομματικό παιχνίδι, τότε δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία στο λαό και στον τόπο».

Μιλώντας στον Real Fm και απαντώντας σε ερώτηση «αν θα μπει τέλος στα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «όπως κι αν ονομαστούν, τα μνημόνια θα είναι πανταχού παρόντα», υπενθυμίζοντας ότι «τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται στη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτήτως μνημονίων και ύψους του δημοσίου χρέους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι συγκυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι το ίδιο, επισήμανε ότι επί δεκαετίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκ του ρόλου της και εκ της θέσεώς της «φαίνεται λίγο καλύτερη από την κυβέρνηση που νομοθετεί», υπογράμμισε όμως, ότι «ο λαός πρέπει να δει και σε ποια κατεύθυνση θα επιλυθούν καίρια ζητήματα».

Ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας αν η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ευκαιρία για άσκηση φιλολαϊκών πολιτικών, είπε ότι μια τέτοια πρόταση δεν είναι ρεαλιστική, ούτε συνιστά εναλλακτική επιλογή απέναντι σε αυτά που πρεσβεύουν η ΝΔ και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις