ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, που υπογράφουν οι Π. Κουρουμπλής, Δ. Στρατούλης, Α. Ξανθού με τη συνυπογραφή των Ε. Αγαθοπούλου, Κ. Δερμιτζάκη, Κ. Ζαχαριά, Γ. Ζερδελή, Β. Κυριακάκη, Κ. Μπάρκα, Μ. Μπόλαρη , Γ. Σταθά και Δ. Χαραλαμπίδου, τονίζουν ότι οι δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολίτες και συνταξιούχους, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε

Με βάση το άρθρο 41 Α του Κανονισμού της Βουλής ζητούμε να συγκληθεί εκτάκτως η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γ. Βρούτση και του Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ρ. Σπυρόπουλου.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το ασφαλιστικό προκάλεσαν και προκαλούν εντονότατες ανησυχίες στους πολίτες και κυρίως στους συνταξιούχους. Είναι σαφές ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί δε θεραπεύεται από τις διαψεύσεις του κ. Υπουργού.

Ζητούμε από εσάς να προβείτε άμεσα στη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και στην κλήση των παραπάνω δημοσιών προσώπων, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα και κατ' επέκταση η Ελληνική Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις