ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Τι συζήτησαν Σαμαράς – Βενιζέλος

Ανησυχία στο Μαξίμου για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.
Μετά το τέλος της συνάντησης, δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις ούτε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ούτε από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τα θέματα, στα οποία υπάρχει εκκρεμότητα με την τρόικα. Στόχος της Αθήνας είναι ολοκληρωθούν το συντομότερο οι διαπραγματεύσεις και να επιστρέψουν στην Αθήνα οι δανειστές για να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Κάλυψη δημοσιονομικού κενού, αύξηση ΦΠΑ, αλλαγές στο Ασφαλιστικό, αλλά και τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων περιλαμβάνονται στο νέο «τελεσίγραφο» της τρόικας, που τονίζει ότι ο χρόνος τελειώνει και βλέπει «πραγματικό κίνδυνο» για τη χώρα εάν λήξει το ισχύον πρόγραμμα (στις 31 Δεκεμβρίου) χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την υποχώρηση σε θέματα ΦΠΑ.

Ενώ πλησιάζει η ημερομηνία της 8ης Δεκεμβρίου, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup, η τρόικα ζήτησε για άλλη μια φορά από την ελληνική πλευρά αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Συγκεκριμένα ζητούν να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές προβλέψεις αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.

Σχετικές ειδήσεις