ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Το πολιτικό σύστημα μάς ακούει με καθυστέρηση

Θεοδωράκης: Το πολιτικό σύστημα μάς ακούει με καθυστέρηση

Με… καθυστέρηση ακούει τις προτάσεις του «Ποταμιού» το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση του κόμματός του στο Νέο Δημαρχείο Περιστερίου, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» - αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - επανέλαβε την πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή την Βουλή, αλλά και ρύθμιση των θεμάτων του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη «μιας πατριωτικής διαπραγμάτευσης για το χρέος και τις δανειακές ανάγκες της χώρας πριν πάμε σε εκλογές», εξηγώντας ότι πρέπει «να συνεργαστεί το πολιτικό σύστημα για λύσεις προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος των μικρών-μικρών κομμάτων».

Σχετικά με τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «αυτός ο βούρκος δεν πρέπει να καταπιεί ούτε την δημοκρατία, ούτε την κοινωνία», αλλά «να καταπιεί τους παλιούς, του παλιού πολιτικού συστήματος, τους λαϊκιστές, τους ανθρώπους που επενδύουν στον φόβο, τους ανθρώπους που μηχανορραφούν».

«Ελπίζω» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης «ότι ο πολίτης έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούσαν το παλιό πολιτικό σύστημα σε διάφορες θέσεις. Είναι το ξοφλημένο πολιτικό δυναμικό, το ξοφλημένο πολιτικό σύστημα που πρέπει να ανανεωθεί»…

Σχετικές ειδήσεις