ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Deutsche Bank: Προβλέπει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι

Deutsche Bank: Προβλέπει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι

Προβλέψεις για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, διακινδυνεύουν αναλυτές της Deutsche Bank, εκτιμώντας πιθανή μια συγκυβέρνηση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. Βλέπει όμως κι άλλες πιθανότητες.

Το 2015 φέρνει νέους κινδύνους για την Ελλάδα, προειδοποιεί η Deutsche Bank, σε εκθεσή της με τίτλο «Ελλάδα: επικείμενες εκλογές, το νέο Έτος φέρνει νέους κινδύνους».


Με αναφορά στην πορεία της χώρας μας προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η γερμανική επενδυτική τράπεζα, χαρακτηρίζει αναμενόμενο το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας και εκτιμά ότι «καθώς οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ακόμη εξαρτημένες από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ και η Ελλάδα έχει σημαντικές λήξεις ομολόγων το 2015, πλέον ανοίγει για τη χώρα αλλά και για την Ευρωζώνη μια σημαντική περίοδος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας».

Όπως προσθέτει, σημαντικά ερωτήματα εγείρονται πλέον για την Ελλάδα - με την έλευση του 2015 - τα οποία αναζητούν απαντήσεις.
Στα βασικά, για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση θεωρεί ότι θα έχει μόλις λίγες εβδομάδες να διαπραγματευτεί με τους εταίρους την νέα πιστωτική γραμμή, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει την έγκριση των κοινοβουλίων. Επίσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές με 140 έδρες και θα συγκυβερνήσει με το Ποτάμι. Άλλες λιγότερο πιθανές επιλογές είναι μια συγκυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.

Εκεί που τα πράγματα δεν είναι σαφή, σύμφωνα με τη γερμανική επενδυτή, είναι αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πιστωτών που δεν είναι ξεκάθαρη και πρέπει να αποσαφηνιστεί. Προβλέπει όμως ότι αν δεν καταστεί δυνατός ο συμβιβασμός μεταξύ μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών, με βήματα και από τις δυο πλευρές, θα προκύψει θέμα αποσταθεροποίησης περισσότερο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρωζώνη.

Σχετικές ειδήσεις