ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικουμενική ξαναζήτησε ο Καρατζαφέρης

Οικουμενική ξαναζήτησε ο Καρατζαφέρης
Σε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, με αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά...

Σε οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, με αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά με αρμοδιότητα τα οικονομικά, ώστε να εφαρμόσει τα όσα έχει εξαγγείλει στο Ζάππειο 2 και τη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη και του Φώτη Κουβέλη, επιμένει ο Γ. Καρατζαφέρης, προκειμένου όπως είπε, να αντιμετωπίσουμε την «προελαύνουσα ιδιότυπη δικτατορία των δανειστών».

Σε συνέντευξή του στο Real fm, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τόνισε ότι χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ μία τέτοια προσπάθεια δεν θα έχει καμία αξία, ενώ ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι εφόσον ο ίδιος έχει διατυπώσει την πρόταση, εάν του ζητηθεί θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι θα είναι παρεπόμενο εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι το ερώτημα δεν θα πρέπει να είναι βλακώδες, αλλά στοχευμένο, στο αν θα πορευθούμε με την ίδια πολιτική, «ή θα κάνουμε το δικό μας αντάρτικο».

Αποστάσεις πήρε τέλος από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών, σημειώνοντας ότι δεν τις αποκρούει αλλά δεν ξέρει κατά πόσο μπορεί να είναι ειρηνικές όπως στην Ισπανία, όπου όπως ανέφερε, «ξέρουν καλά από ταυρομαχίες και έχουν πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα».