ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει Σαμαράς

Καμμένος: Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει  Σαμαράς

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας – όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των Ελλήνων – «τραγικό» το πρώτο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας που απευθύνεται στους νέους.

Και πώς όχι, όταν το νέο ολίσθημα Σαμαρά με τη χρησιμοποίηση παιδιών έχει προκαλέσει την κοινωνική κατακραυγή, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται ήδη την απόσυρσή του, την ίδια ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός δεν αφήνει καν τους 18άρηδες να ψηφίσουν...

Παράλληλα, μιλώντας το μεσημέρι από την Τρίπολη όπου περιόδευσε, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης για τρομοκράτηση του ελληνικού λαού αποβαίνουν άκαρπες, ενώ κατέστησε σαφές πως θα συνεργαστεί με όποιον βοηθήσει «στην απελευθέρωση της χώρας», σεβόμενος τις κόκκινες γραμμές του προγράμματός του πως «δεν υπάρχουν κομμουνιστές που παίρνουν με τα κονσερβοκούτια τα κεφάλια, υπάρχουν όμως αυτοπροσδιοριζόμενοι δεξιοί, ακροδεξιοί για μας, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος παίρνει τα σπίτια του κόσμου με δήμευση της περιουσίας».

Ο κ. Καμμένος περπάτησε επίσης την αγορά της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και εμπόρους, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με νέους στην πλατεία Πετρινού.

Στο παλαιό δημαρχείο Τρίπολης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, στην οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα του δήμου, με πρώτο τη διαχείριση των σκουπιδιών που βρίσκονται στο δρόμο για πολλές ημέρες, αφού δεν υπάρχει χώρος να διατεθούν, αλλά και για τις ενέργειες που γίνονται για τη μετατροπή και τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης και ως πολιτικό.

Για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να γίνεται η μεταφορά τους με τεράστιο κόστος, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στο δήμαρχο της πόλης, που προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, επισήμανε ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα του μέσα στο 2015 να υλοποιηθεί η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε πολιτικό για πτήσεις τσάρτερ και cargo, σημειώνοντας, δε, πως δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα αεροδρόμιο cargo.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού παρουσίασε επίσης το ψηφοδέλτιο Αρκαδίας του κόμματός του, μίλησε στους δημοσιογράφους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό: «μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει».

Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ανέφερε ως λύση, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και την αναστολή της Συνθήκης Δουβλίνο 2, αφού η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συνθήκη επαναπροώθησης.

Σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση, το κόμμα του -είπε- θα κρατήσει το εμπάργκο απέναντι στη ΝΕΡΙΤ και πρόσθεσε πως επιβάλλεται η ΕΡΤ «να ανοίξει την επομένη των εκλογών, χωρίς τις παλιές αμαρτίες και τα ρουσφέτια του παρελθόντος».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε, τέλος, πως χρειάζεται άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, που κόπηκαν με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και ταλαιπωρούνται σε επιτροπές, καταλήγοντας πως «η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική - καιάδα απέναντί τους».

Ηδη, η κορυφαία στοιχηματική εταιρεία στην Ελλάδα, προσφέρει αποδόσεις υπέρ ή κατά της εισόδου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή.