ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παίζει και ο Παυλόπουλος για Πρόεδρος, αν «στραβώσει» του Αβραμόπουλου

Παίζει και ο Παυλόπουλος για Πρόεδρος, αν «στραβώσει» του Αβραμόπουλου

Ένα ακόμα όνομα πολιτικού απ’ την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη έχει προστεθεί στον κατάλογο των ονομάτων που συζητούνται στο Μαξίμου για την τελική πρόταση που θα κάνει σύντομα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για τη διαδοχή του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον καθηγητή και πρώην υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές δεν ήταν υποψήφιος επειδή διαφωνούσε με βασικές επιλογές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος ανήκει στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, έχει εδώ και μήνες επιστρέψει στα καθηγητικά του καθήκοντα και στη συγγραφή επιστημονικών βιβλίων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι έχει πάψει να ασχολείται με την πολιτική.

Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι το όνομά του έχει τεθεί εναλλακτικά στη λίστα των προσωπικοτήτων που συζητούνται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο επιτελείο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου που σήμερα έχει τον πρώτο λόγο. Και μάλιστα, η περίπτωση Παυλόπουλου έχει υποστηρικτές.

Μεταξύ άλλων όσοι υποστηρίζουν μια πιθανή υποψηφιότητά του επισημαίνουν ότι είναι πολιτικός των αντιπαραθέσεων, σε πνεύμα βέβαια και κλίμα πολιτικού πολιτισμού, αλλά πάντως δεν περιορίζεται σε μια συμπεριφορά «στρογγυλέματος» των πάντων. «Όπου χρειάζεται, δεν διστάζει ακόμα και ρήξεις», τονίζουν.

Και επικαλούνται προς τούτο μια κεντρική επιλογή των κυβερνήσεων Καραμανλή, αυτή του «βασικού μετόχου», της οποίας ήταν εκ των βασικών εκφραστών, στην ουσία ήταν αυτός ο οποίος την υλοποίησε.

Και αυτή η επιλογή θεωρείται και απ’ την Αριστερά ως μια απ’ τις πλέον προοδευτικές και αντιδιαπλεκόμενες επιλογές που έχουν γίνει στη μεταπολιτευτική Ελλάδα και μάλιστα από μια κυβέρνηση συντηρητική.

Επίσης οι υποστηρικτές μιας πιθανής υποψηφιότητάς του επισημαίνουν και υπογραμμίζουν τις νομικές και πολιτικές του θέσεις που υποστηρίζουν τα αιτήματα της Ελλάδας για τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, καθώς και για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου απ’ τη χώρα μας. Θέσεις διατυπωμένες και στην ελληνική Βουλή και μέσω πολλών δημοσιευμάτων.

Βέβαια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πάντα η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου παραμένει αυτή με τις περισσότερες πιθανότητες.

Ωστόσο το γεγονός ότι συζητούνται και εναλλακτικές προτάσεις, δείχνει ότι ακόμα δεν υπάρχει η τελική επιλογή, που πάντως θα γίνει πολύ σύντομα, άλλωστε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Παρασκευή…

Σχετικές ειδήσεις