ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις

Σύσκεψη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο πριν τις προγραμματικές δηλώσεις

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής, άνοιξε η αυλαία της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε πολύωρη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματός του, αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Την ίδια ώρα, κατάμεστα είναι τα θεωρεία της Βουλής από κόσμο που είχε πάρει τις θέσεις του από πολύ νωρίς, ενώ στα έδρανα των κρατικών λειτουργών βρίσκεται και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης, που όπως ο ίδιος δήλωσε, ήρθε για να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησής του δίνοντας το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει τόσο στο αμέσως επόμενο διάστημα, όσο και σε ορίζοντα τετραετίας.

Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του ο πρωθυπουργός, η συζήτηση, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, θα διακοπεί, για να συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί, με ομιλίες υπουργών, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και βουλευτών, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν τον λόγο και ορισμένοι από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης (10/2), με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις