ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η προκλητική στάση της Τουρκίας βρίσκει όλο και λιγότερους υποστηρικτές

Καμμένος: Η προκλητική στάση της Τουρκίας βρίσκει όλο και λιγότερους υποστηρικτές

Με τον προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (11/2) ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι εκατέρωθεν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Καλωσορίζοντας τον Έλληνα υπουργό, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά και στους κοινούς αγώνες που καλούνται διαρκώς να δώσουν τα δύο κράτη, για την αντιμετώπιση των ακατάπαυστων προκλήσεων.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και ιδιαίτερα στις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης κοινής στρατηγικής για αξιοποίηση των νέων γεωστρατηγικών δεδομένων που δημιουργούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ευρύτερα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος επαναβεβαίωσε τους άρρηκτους δεσμούς των δύο χωρών και αναφέρθηκε στη γεωπολιτική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ταυτόχρονα την αλλαγή δεδομένων για την Τουρκία, «η προκλητική στάση της οποίας βρίσκει ολοένα και λιγότερους υποστηρικτές στη διεθνή σκηνή».

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη μάχη που δίνει η Ελλάδα κατά της λιτότητας, τονίζοντας πως αν αυτή κερδηθεί, θα πρόκειται για νίκη που θα ωφελήσει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά τόσο την Κύπρο, όσο και την Ευρώπη στο σύνολό της.

Γ. Ομήρου και Π. Καμμένος αντάλλαξαν ακόμα απόψεις για τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, συμφωνώντας στην ανάγκη περαιτέρω συντονισμού δράσεων, μεταξύ άλλων, με την ανταλλαγή επισκέψεων και με την από κοινού συνεργασία των δύο κυβερνήσεων και Κοινοβουλίων.

Σχετικές ειδήσεις