ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πιέσεις

Αλέξης Τσίπρας: Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πιέσεις

Σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η κυβέρνηση αλλάζει τη χώρα στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της συμφωνίας στην «επταμερή» των Βρυξελλών και λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» που κυκλοφορεί την Κυριακή (22/03/2015) και σχολιάζοντας το τετ α τετ που θα έχει με την κ. Μέρκελ έκανε λόγο για μία συνάντηση στην οποία δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. «Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα μπορέσουμε, και οι δυο πλευρές, να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες» διευκρίνισε.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για σκληρή δουλειά. «Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις, «προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε τα χαμένα χρόνια».

Παράλληλα, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσει αλλαγές που οι προηγούμενες δεν τόλμησαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη».

Σχετικές ειδήσεις