ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με σκληρή γραμμή στο Παρίσι ο Σαμαράς

Με σκληρή γραμμή στο Παρίσι ο Σαμαράς
Συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο αρχηγός της ΝΔ...

Συνάντηση με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στo πλαίσιo του νέου κύκλου επαφών του με ξένους αξιωματούχους.

Έχοντας ως αποσκευές, το Ζάππειο 2, την απόκλιση των στόχων της κυβέρνησης από τα αποτελέσματα, το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας αλλά και τον αναβρασμό της Κοινωνίας και τις μαζικές συγκεντρώσεις, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές του για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Στόχος φιλόδοξος και δύσκολος δεδομένου ότι όχι μόνο δεν έχει, για την ώρα, επιτύχει να πείσει την ελληνική κυβέρνηση αλλά έχει δεχθεί και πλήθος έξωθεν κρούσεων για συναίνεση αλλά και αμφισβήτηση της πρότασης του για μείωση των φορολογικών συντελεστών από τον κ. Τόμσεν.

Να ξεδιαλύνει τη σύγχυση θα επιχειρήσει σήμερα και αύριο

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του αλλά και να απομακρύνει τη σύγχυση που έχει δημιουργήσει η στάση της ΝΔ, θα προσπαθήσει σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς.

Αν και ο ίδιος έχει πολλές φορές επαναλάβει ότι το κράτος έχει συνέχεια, η επερχόμενη καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου και η εμμονή του στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, δημιούργησαν σε ορισμένους αμφιβολίες για την τελική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση που έρθει στην εξουσία.

Ο Αντώνης Σαμαρά προτίθεται συνεπώς να ξεκαθαρίσει το τοπίο, επαναλαμβάνοντας πως δεν διαφωνεί με τους στόχους που έχουν τεθεί αλλά στους τρόπους επίτευξης των στόχων.

Ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει και αύριο τις συναντήσεις του. Θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για μια κατ’ ιδίαν επαφή με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρτένς καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Τα τετ-α-τετ του θα ολοκληρωθούν με συνάντηση στα γραφεία της ΕΕ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.