ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα «μυστικά δείπνα» στο ΠΑΣΟΚ

Άρχισαν τα «μυστικά δείπνα» στο ΠΑΣΟΚ
Δεν κρύβεται πλέον ο αναβρασμός μεταξύ των στελεχών...

Λίγες εβδομάδες μας χωρίζουν από την κατάθεση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος της κυβέρνησης και ο αναβρασμός μεταξύ των βουλευτών δεν κρύβεται.

Αντιθέτως, έχει «πάρει» φωτιά και αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στα όργανα και τις δημόσιες παρεμβάσεις, αλλά και με συνταντήσεις που προσπαθούν νε μείνουν μυστικές.

Αυτό συμβαίνει είτε με «προεδρικούς» βουλευτές, είτε με βουλευτές που εκφράζουν την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb πριν από λίγες ημέρες σε ταβέρνα της Σταμάτας εννιά βουλευτές συγκεντρώθηκαν και «ζημώθηκαν» εν όψει Μεσοπρόθεσμου.

Αυτοί ήταν οι Νιώτης, Μπόλαρης, Μίχου, Κυριακοπούλου, Βαρβαρίγος, Μοσχόπουλος, Μακρυπίδης, Ζήση και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Διαμαντίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα νέα οικονομικά μέτρα και την κατάσταση στην οικονομία, ενώ δεν έλειψαν τα αστεία που δημιούργησαν μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Η συγκεκριμένη παρέα χαρακτηρίζεται ως «προεδρική», άλλωστε στη σύνθεσή της ήταν οι δύο αντιπρόεδροι της βουλής, ο πρόεδρος της προανακριτικής για τα υποβρύχια και οι πλέον επίδοξοι για υπουργοί.

Από την άλλη, η Τόνια Αντωνίου, ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Νικος Σαλαγιάννης εθεάθησαν σε κεντρικό εστιατόριο των Αθηνών.

Το μενού περιελάμβανε κυρίως την… κυβέρνηση. Απ’ όσα μάθαμε προετοιμάστηκαν εκεί οι ομιλίες των τριών βουλευτών στο ΚΤΕ, γι’ αυτό άλλωστε είχαν και πολλές ομοιότητες.

Τόνια και Σαλαγιάννης για παράδειγμα άσκησαν ανελέητη κριτική στον υπουργό Οικονομικών, είτε με ευθείες επιθέσεις, είτε με ειρωνικά σχόλια.

Οι συναντήσεις αυτέ μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και ίσως αποτελέσουν πρόκριμα για όσα δούμε τη βραδιά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.