ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία

Βαρουφάκης: Εμείς πάμε για συμφωνία

Την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εμείς αύριο πάμε για συμφωνία», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί στις 20:00 για τις Βρυξέλλες έχοντας στις βαλίτσες του ισχυρά πολιτικά διαπραγματευτικά όπλα.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να πιέσει τόσο για μια πολιτική λύση στο ελληνικό όσο και στο να ανοίξει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Tο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας, με αντικείμενο τη ρευστότητα του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές από τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι επαφές του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, καθώς και τους ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πυκνές και συνεχείς.

Ανέφεραν ακόμη ότι τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα - και ενώ οι θεσμοί τελούσαν εν αναμονή των ελληνικών προτάσεων - συνεδρίαζαν οι επικεφαλής των εκπροσώπων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Στόχος της εν λόγω συνεδρίασης είναι να προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της αυριανής συνόδου του Eurogroup, στις Βρυξελλες.

Σχετικές ειδήσεις