ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Ρέντσι

Συνάντηση Τσίπρα - Ρέντσι

Με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι του συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουνίου, πριν την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

O κ. Ρέντσι σε δηλώσεις του, λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής, σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει μεν να τηρήσει τις υποσχέσεις της, όμως και η Ευρώπη έχει ηθικό χρέος απέναντί της.

«Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συζητήσεις στη Σύνοδο δεν θα πρέπει να επικεντρωθούν μόνο στο θέμα της οικονομίας, αλλά και στο «τί είδους κοινότητα θέλουμε για το μέλλον μας».

«Έχουμε δεσμευθεί έτσι ώστε να φτάσουμε όλοι μαζί σε μία συμφωνία», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ρέντσι μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RAI τόνισε ότι θεωρεί πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας, η οποία πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της.

Όπως ανέφερε και ο ιταλικός Τύπος, ο Ματέο Ρέντσι είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση, πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα της Ελλάδας και στο θέμα της μετανάστευσης με συλλογικό πνεύμα.

Σχετικές ειδήσεις