ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3 – Σταθάκης: Στιγμές ευθύνης όχι αντιπαράθεσης (video)

Μνημόνιο 3 – Σταθάκης: Στιγμές ευθύνης όχι αντιπαράθεσης (video)

«Πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας ότι είναι στιγμές ευθύνης και όχι στείρας αντιπαράθεσης. Πρέπει όλοι να τοποθετηθούμε ευθέως απέναντι στο δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η συμφωνία στο σύνολο των άλλων πραγμάτων είναι μια αρνητική συμφωνία. «Όση ιδεολογική συζήτηση και να κάνουμε, τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να δημιουργήσουν ένα αναπτυξιακό δεδομένο», τόνισε.

«Είναι μια δύσκολη συμφωνία, ένα δύσκολο πρόγραμμα αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες είναι η καλύτερη διάσωση για τη χώρα», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και έκανε λόγο για στιγμές ευθύνες.

«Είναι στιγμές ευθύνης και όχι στείρας αντιπαράθεσης. Είναι στιγμή να τοποθετηθούμε ευθέως απέναντι στο δίλημμα αν θα πρέπει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε όχι από τις επιθυμίες της χώρας αλλά από την κατάληξη μιας συμφωνίας στην οποία συγκρούστηκαν πολλά και η ίδια κυβέρνηση δοκίμασε πολλά», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

«Η κυβέρνηση έβαλε τρία πράγματα στη διαπραγμάτευση: Αναδιάρθρωση του χρέους, αντικατάσταση του βραχυχρόνιου με μακροχρόνιο χρέος και τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που έπρεπε η χώρα να παράξει» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ενώ νωρίτερα ανέφερε πως «Η κυβέρνηση δοκιμάστηκε πάνω στην αναζήτηση λύσεων σε ένα θέμα που προϋπήρχε και δεν δημιουργήθηκε τους τελευταίους πέντε μήνες».

Ο υπουργός Οικονομίας πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα το οποίο όμως έχει θετικά στοιχεία και είναι βιώσιμο στο μακροοικονομικό πλαίσιο.

Σχετικές ειδήσεις