ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης»

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης»
Ανέφερε από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά...

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Σπιναλόγκα της Ευρώπης. Μπορεί όμως να γίνει ο καταλύτης για τις εξελίξεις που απαιτούν οι λαοί της Ευρώπης», ανέφερε η κα Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.

Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η προσπάθεια της ανασυγκρότησης πρέπει να είναι εθνική γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς τους πολίτες αυτής της χώρας, τονίζοντας ότι «τα τελευταία 24ωρα αναγνωρίζεται η προσπάθεια και η θυσία του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενη στις συγκεντρώσεις των πολιτών, των "αγανακτισμένων", είπε ότι «στέλνουν και αυτές το δικό τους μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους. Είναι άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο η απαξίωση των πολιτικών, της πολιτικής και του κοινοβουλίου».

Για τον τομέα ευθύνης της, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται όπως η Ζώνη Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας, η οποία ξεκινά πιλοτικά σε πέντε περιοχές στην Αττική με έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό 55.000 πολίτες θα έχουν κουπόνι για αρχική επαγγελματική κατάρτιση, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Περισσότεροι από 200.000 θα έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα στους Δήμους, ενώ 17.000 απόφοιτοι ΑΕΙ θα μπορούν να επιμορφωθούν και να συμπληρώσουν τις δεξιότητες τους.

Η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στη δημιουργία 58 σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, προσθέτοντας ότι 123.000 θα είναι οι εκπαιδευόμενοι με τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ με το πρόγραμμα εισιτήριο στην απασχόληση θα επιδιωχθεί η ένταξη νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας με την υλοποίηση πρακτικής άσκησης μέσα στις επιχειρήσεις.