ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλακτική για τη συμφωνία η Μέρκελ - Νέα επικοινωνία με Τσίπρα

Επιφυλακτική για τη συμφωνία η Μέρκελ - Νέα επικοινωνία με Τσίπρα

Επιφυλακτική στάση εξακολουθεί να τηρεί το Βερολίνο σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Αυτό αποτυπώθηκε και στη νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη γερμανίδα καγκελάριο, η οποία επέμεινε πως δε γνωρίζει το περιεχόμενο της συμφωνίας και πως πρέπει να ενημερωθεί για αυτό. Από τα λεγόμενά της προέκυπτε πάλι ζήτημα δανείου – γέφυρας για την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στην καγκελάριο πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τους θεσμούς, κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει.

Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε η πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών κατά την οποία η κ. Μέρκελ διατύπωσε για πρώτη φορά τον προβληματισμό της.

Ωστόσο, όπως χθες, έτσι και σήμερα ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις θέσεις της κ. Μέρκελ με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της 12ης Ιουλίου ήρθε σε συμφωνία με τους Θεσμούς , την οποία δεν είναι δυνατό να ακυρώσει.

Σύμφωνα με όσα εκτιμούν στο Μαξίμου, η κα. Μέρκελ, αν και πιο μετριοπαθούς γραμμής από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσπαθεί να παράσχει κάλυψη στον υπουργό της, ο οποίος επιμένει στη σκληρή γραμμή.

Όπως και να έχει, το Μαξίμου σχεδιάζει να προωθήσει τα μέτρα της συμφωνίας προς ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη (13/8).

Σχετικές ειδήσεις