ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος πήρε και θέση στο Επικρατείας

Ο Βενιζέλος πήρε και θέση στο Επικρατείας
Πέραν από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που είχε με τον πρωθυπουργό...

Πέραν από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης ο κ.Βενιζέλος κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που είχε με τον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, διεκδίκησε και πήρε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος ζήτησε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζοντας πως ο κεντρικός ρόλος στο οικονομικό επιτελείο θα έχει πολιτικό κόστος και φθορά, δε θέλει να ξανακατέβει στην εκλογική του περιφέρεια ζητώντας την ψήφο των Θεσσαλονικέων.

Άλλωστε η διεκδίκηση της ψήφου για τον κ.Βενιζέλο ήταν ούτως ή άλλως μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών και βασικός του αντίπαλος στη Θεσσαλονίκη, Χάρης Καστανίδης παραδοσιακά αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, μολονότι δεν έχει το ειδικό πολιτικό του βάρος.

Ο κ. Καστανίδης καταφέρνει να συσπειρώνει τους πόντιους και τις λαϊκές γειτονιές, γεγονός που πολλές φορές τον έχει βοηθήσει να κόψει πρώτος το νήμα αφήνοντας δεύτερο τον κ. Βενιζέλο.

Έτσι λοιπόν ο νέος υπουργός Οικονομικών είδε, πως τα δύσκολά μέτρα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση, αλλά και η πολύ πιθανή διάψευση των προσδοκιών για μια διαφορετική οικονομική πολιτική, θα του στοίχιζε μοιραία εκλογικά.

Η ασφάλεια του Επικρατείας αλλά και η τιμητική πρώτη θέση θα τον σώσουν πολιτικά είτε τα καταφέρει, είτε όχι.