ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ - Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρα - Ρίχνει το επίπεδο

Ντιμπέιτ - Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρα - Ρίχνει το επίπεδο

Ερωτηθείς από την κ.Τρέμη για την περίφημη φράση του «Εθνική Ελλάδος» και αν έχει επεξεργαστεί στο σχέδιο ή θέλει να κυβερνήσει με τα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως απαιτείται περισσότερη συνεργασία από όλες τις πλευρές για να βγει η χώρα από την κρίση.

«Δεν είναι θέμα προσώπων αλλά προγράμματος, ακόμη κι αν ανταλλάξαμε χαρακτηρισμούς στο παρελθόν. Πρέπει να συμφωνήσουμε και να έχουμε μία μίνιμουν κοινή πορεία. Σαφώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά είναι ανάγκη για τη χώρα να τα βρούμε σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δε θα μπει στη διαδικασία ονοματολογίας "για να πουν ότι τρελάθηκα και την είδα πρωθυπουργός" - όπως είπε χαρακτηριστικά - "Όμως πολλοί άξιοι θα χρησιμοποιηθούν γιατί πρέπει να έχουμε ανθρώπους που θα πιστεύουν τέτοιες αποφάσεις. Και από τη σημερινή κυβέρνηση μπορούμε να έχουμε άτομα".

Ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα στο θέμα της διαφθοράς. "Έχει πάθει αλλοίωση χαρακτήρα από την στιγμή που υπέγραψε το μνημόνιο. Επειδή βλέπει ότι χάνει ή επειδή έγινε μνημονιακός ρίχνει το επίπεδο. Ίσως επειδή χάνει. Θέλετε να κάνω χρήση για το τι λένε οι δικοί σας σύντροφοι; Για το ότι σας κατηγορεί η κα. Κωσταντοπούλου ότι είστε διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι; Υπογράψατε ένα μνημόνιο, πρέπει να ρίξετε τόσο χαμηλά το επίπεδο του διαλόγου; " ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης για τον κ.Τσίπρα και ρώτησε:"Είναι δυνατόν να παίζετε τόσο φτηνιάρικα παιχνίδια;".

«Μην μας κάνουν και μαθήματα κατά της διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν κανένα νομοσχέδιο» είπε ενώ παρουσίασε τα μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής. «Τί εκανε ο κ. Τσίπρας τους 6 μήνες; Το μόνο που έκανε ήταν να καταργήσει τη διαύγεια. Γιατί δεν πέρασε το νόμο για τα ΜΜΕ; Ήθελε να εκβιάσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις