ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ – Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας

Ντιμπέιτ – Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας

Ως τον πρωθυπουργό που ευθύνεται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας της χώρας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ερωτηθείς από την κα. Χούκλη περί επενδυτικής επανεκκίνησης και απομείωση της ανεργίας, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «έδιωχνε από τη χώρα όποια επένδυση προέκυπτε: «Με τον κ. Τσίπρα δεν προχώρησε καμία επένδυση. Το ΣΤΕ αποφάσισε θετικά γιατί τις κάνει αιρετές αλα καρτ; Γιατί να μπλοκάρει επενδύσεις; Είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα. Ακόμα και την Ιονία και Ολυμπία Οδό που σταμάτησαν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα και τα ΕΣΠΑ».

Απαντώντας στο δεύτερο ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «Εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνιο, στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το μνημόνιο φέρει υπογραφή Τσίπρα Καμμένου και μόνο. Θέλουμε να λειάνουμε τις γωνίες των όρων του μνημονίου. Ομαδικές απολύσεις δεν υπογράψαμε ποτέ εμείς»

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πρωθυπουργό που έφερε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα: «Είστε ο πρωθυπουργός με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και φτάσατε τέτοιο μεγάλο αριθμό μέσα σε ένα τρίμηνο. Μου λέτε μία θέση που φέρατε; Τους διώξατε όλους. Βάλατε στο τραπέζι τις ομαδικές απολύσεις για τον ιδιωτικό τομέα, ακούτε ιδιωτικό και σας πιάνει αλλεργία».

Σχετικές ειδήσεις