ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Ευχές και… ανακρίβειες για το μεσοπρόθεσμο

Βενιζέλος: Ευχές και… ανακρίβειες  για το μεσοπρόθεσμο
Την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με… οικειοθελώς διευρυμένη ψηφοφορία ευχήθηκε ο...

Την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με… οικειοθελώς διευρυμένη ψηφοφορία ευχήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, προσπάθησε να πείσει για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω προγράμματος όχι μόνο τους εντός Κοινοβουλίου, αλλά και τους εκτός, λέγοντας πως τα μέτρα θα τα περνάμε όλοι μαζί με «κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη».

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από τις μέχρι τώρα εξαγγελίες για τα «χαράτσια» τα οποία αφορούν τον κόσμο των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, που πάντα ήταν συνεπής και πλήρωνε και, όπως φαίνεται, θα εξακολουθεί να πληρώνει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, είπε: « Οι αγανακτισμένοι είναι δικαίως αγανακτισμένοι γιατί δεν έχουν πειστεί πως πληρώνουν όσοι μπορούν να πληρώσουν.

Βρισκόμαστε στον σκληρό πυρήνα της κρίσης - ζήτημα 3 ετών. Και ο κόσμος θα ανακουφιστεί όταν δει πως αυτά που λέμε τα εννοούμε και τα περνάμε όλοι μαζί, με κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

Παλαιού τύπου κομματικές αντιπαραθέσεις, επιδρούν σε βάρος της Οικονομίας και δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολιτικό σύστημα να επιδρούμε έτσι στην επιχείρηση και το νοικοκυριό. Θα μπορούσα κι εγώ να έχω σκεφτεί με υστεροβουλία, και να έχω βάλει τα προσόντα μου στον τόκο.

Όποιος τα βάζει όμως, χάνει το κεφάλαιο της ιστορίας. Ας το σκεφτούν όλοι και πρωτίστως αυτοί που έχουν την θεσμική θέση για να το σκεφτούν».