ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν «ψιλά γράμματα» στο πολυνομοσχέδιο

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν «ψιλά γράμματα» στο πολυνομοσχέδιο

«Δεν υπάρχουν ‘ψιλά γράμματα’. Είναι ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Διαφάνεια και αυτή τη στιγμή διεξάγεται εξαντλητικός διάλογος, ως οφείλαμε, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε αντίστοιχες Επιτροπές, στην Ολομέλεια κ.λπ. Επομένως, κάθε σημείο τίθεται προς συζήτηση, για κριτική και επεξεργασία, και βεβαίως και αλλαγές». Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη (15/10/2015) η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως οφείλουν, μιλούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο και σήμερα και αύριο και μεθαύριο και με την κριτική ματιά που οφείλουν να έχουν, για να συμβάλουν κατά το δυνατόν στο μεγαλύτερο διάλογο, αλλά βεβαίως, επισημαίνοντας τα θετικά και αρνητικά σημεία, παλεύοντας όμως στην κατεύθυνση των διορθώσεων των αρνητικών επιπτώσεων», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ερωτηθείσα, εξάλλου, εάν φοβάται «διαρροές» από πλευράς των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απάντησε: «Δεν έχουμε τέτοια εικόνα, όχι».

Αναφορικά με το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Επιτροπή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση και πως η κυβέρνηση είναι που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό».

«Πρόκειται για μια ελληνική μεταρρύθμιση που έρχεται να λύσει μεγάλο, χρόνιο και κρίσιμο ζήτημα και όχι για μια μνημονιακή υποχρέωση», συμπλήρωσε η ίδια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των «πόθεν έσχες» των δύο υπουργών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τα πρόχειρα, πολύ συχνά είναι επικίνδυνα. Το ‘ξέχασε το εκατομμύριο’ δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποφανθεί η Επιτροπή. Επομένως είναι κάτι που κυκλοφορεί επικοινωνιακά και ενδεχομένως να ισχύει, ή το αντίθετο. Πολιτικό ζήτημα θα υπάρξει εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλήματα. Άρα, δεν θα το κάνουμε πολιτικό ζήτημα με μια υπόθεση και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα που θίγουν ζωές ανθρώπων. Οφείλουμε να είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί».

Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στη ΝΔ, η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε: «Όλοι βλέπουμε τα εσωκομματικά τους προβλήματα. Επιχειρούν να στρέψουν την ατζέντα αλλού προκειμένου να μην είναι πρώτο θέμα η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός της ΝΔ και μάλιστα χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο και πολιτικό».

Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα πράξει η κυβέρνηση ως προς τη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε: «Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να παραγραφεί τίποτε. Άρα αν χρειασθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία να παρατείνει θα την προχωρήσουμε».