ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βενιζέλος «ξηλώνει» τους ανθρώπους του Παπακωνσταντίνου

Ο Βενιζέλος «ξηλώνει» τους ανθρώπους του Παπακωνσταντίνου
Έντονα δυσαρεστημένος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την αποτελεσματικότητα υψηλόβαθμων στελεχών...

Έντονα δυσαρεστημένος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την αποτελεσματικότητα υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και ετοιμάζει αλλαγές που θα κάνουν πάταγο! Οι καρέκλες τουλάχιστον για τέσσερις γενικούς γραμματείς... τρίζουν επικίνδυνα. Το... ξήλωμα του συστήματος Παπακωνσταντίνου, περιλαμβάνει το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζανιά, τον Ηλία Πένταζο, Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής και τον Διομήδη Σπινέλλη, Γενικό Γραμματέα Πληφοροριακών Συστημάτων.

Οι παραιτήσεις στους παραπάνω γενικούς γραμματείς θα είχαν ήδη ζητηθεί, αν δεν μεσολαβούσε η κρίσιμη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου. Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, εμφανίζεται έξαλλος με την γκάφα των αποδείξεων, μέτρο που είχε προτείνει ο κ. Πλασκοβίτης. Η αναποτελεσματική λειτουργία των εφοριών και των τελωνείων, με συνέπεια την «τρύπα» στον προϋπολογισμό, ύψους 3,2 δισ. ευρώ, στο πρώτο πεντάμηνο, «χρεώνεται» στον κ. Ζανιά και στον κ. Πένταζο. Στον κ. Σπινέλλη, επιρρίπτονται ευθύνες για την προβληματική λειτουργία του Taxisnet.

Ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας σχεδιάζει να προχωρήσει σε αμιγώς προσωπικές επιλογές, καθώς πιστεύει ότι μόνο έτσι θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα των εσόδων. Άλλωστε έχει το ελεύθερο και από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές κρίνει αναγκαίες.