ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρέχουν να προλάβουν την ανακεφαλαιοποίηση με το φόβο του κουρέματος καταθέσεων

Τρέχουν να προλάβουν την ανακεφαλαιοποίηση με το φόβο του κουρέματος καταθέσεων

Μέχρι και την Παρασκευή θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ώστε να ψηφιστεί ει δυνατόν μέχρι την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

ΤΟ REUTERS ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ – ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ

Με κατεπείγουσες διαδικασίες επιθυμεί η κυβέρνηση να προχωρήσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης, μετά μάλιστα και τις …απειλές του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι αν δεν γίνει εντός στενού χρονικού πλαισίου, οι καταθέσεις των πολιτών κινδυνεύουν με κούρεμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα αυτό υπάρχει διαρκής συνεργασία με τους Θεσμούς. Το νομοσχέδιο εξετάζεται...εξονυχιστικά και υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και εκπροσώπων των Θεσμών για τις λεπτομέρειες.

Το Reuters στο δημοσίευμά του επικαλείται τραπεζικές πηγές και σημειώνει ότι στόχος είναι να ψηφιστεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, δηλαδή μια ημέρα πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώσει τις ανάγκες των τεσσάρων συστημικών Τραπέζων.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, όσα κενά στη χρηματοδότηση μείνουν από τους ιδιώτες επενδυτές, θα καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ένα είδος νέων μετοχών και ομολόγων τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές.

«Οι νέες μετοχές θα είναι με πλήρες δικαίωμα ψήφου», υποστήριξε τραπεζική πηγή στο Reuters.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται η κατάθεση και του νομοσχεδίου με εκκρεμότητες από τα προαπαιτούμενα.

Η κατάθεση αναμένεται να γίνει επίσης ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σχετικές ειδήσεις