ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάλογο με την «πλατεία» εισηγείται ο Βενιζέλος

Διάλογο με την «πλατεία» εισηγείται ο Βενιζέλος
Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού...

«Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου ασκεί πολύ θετική επιρροή διεθνώς», δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην εκταμίευση της 5ης δόσης , την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων για την εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών και τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος, σημειώνει η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας προς όφελος των πολιτών .

Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης τονίζει ότι προχωρούν η προετοιμασία του εθνικού φορολογικού συστήματος , ενέργειες για την ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη της ανάπτυξης, καθώς και η εφαρμογή εγγυήσεων κοινωνικής προστασίας .

«Πιστεύω ότι η έλλειψη συναίνεσης είναι εικονική. Στα θεμελιώδη ζητήματα υπάρχει ευρύτατη συμφωνία. Η πολιτική συναίνεση είναι όμως μία από τις πολλές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάκτηση της κοινωνικής συναίνεσης».

Ο Ευ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως οι πολίτες θέλουν να νιώσουν πως υπάρχει ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που να είναι εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο. Αναγνωρίζει ωστόσο ότι υπάρχει δυσπιστία η οποία μπορεί να ξεπεραστεί σιγά - σιγά και επαναφέρει γι’ αυτό την πρόταση του για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τους πολίτες που εκφράζουν την αντίδρασή και την αγωνία τους στις πλατείες.