ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση Μιχελάκη σε Βενιζέλο

Νέα επίθεση Μιχελάκη σε Βενιζέλο
Μετά την αντίδραση που προκάλεσε στη ΝΔ η λέξη «απολύσεις»...

Μετά την αντίδραση που προκάλεσε στη ΝΔ η λέξη «απολύσεις», που περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, νέα αφορμή για αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο δίνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που αποκαλύπτει ότι στην έκθεση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α., που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.

«Όμως, στο τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου (στο μέτρο 8.8) που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα από τη Βουλή, υπάρχει απλά η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και για αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας….Ύστερα και από αυτή τη νέα αποκάλυψη, ο κ. Βενιζέλος, αντί να υπεκφεύγει με αοριστολογίες, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις στη Βουλή για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους», υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υπενθύμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της αποκατάστασης των συνταξιούχων κάτω από τα 700 Ευρώ και ζήτησε να ξακαθαρίσει το θέμα.

Για τους οίκους αξιολόγησης

Την πρόταση της ΝΔ, υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, υπό την εποπτεία της Ε.Κ.Τ., επανέλαβε ο Γιάννης Μιχελάκης, θυμίζοντας πως πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς, είχε αναδείξει το θέμα από τις 25 Μαρτίου του 2010, κατά τη διάρκεια επαφών του στις Βρυξέλλες.