ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ποτέ δεν υπήρχε υπόγεια ή εμφανής στήριξή μου προς τον Μητσοτάκη

Τζιτζικώστας: Ποτέ δεν υπήρχε υπόγεια ή εμφανής στήριξή μου προς τον Μητσοτάκη

«Δεν υπήρχε ούτε υπόγεια ούτε εμφανής στήριξη. Δεν τάχθηκα στο πλευρό του ενός ή του άλλου υποψήφιου», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (21/01/2016) ο ανθυποψήφιος για την προεδρία στη ΝΔ, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επαναληπτικές εκλογές.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM» o κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι η στήριξη κάποιου υποψήφιου είναι αντίθετη με τις θέσεις του και κατηγόρησε αυτούς που διαδίδουν ότι στήριξε παρασκηνιακά τον κ. Μητσοτάκη ότι «κινούνται εκ του πονηρού».

«Κάποιοι έλεγαν ότι υπάρχουν υπόγειες συμφωνίες, ή διαδικασίες κάτω από το τραπέζι, 100% διαψεύδω αυτές τις φήμες. Δεν υπάρχει απολύτως καμία συμφωνία, δεν υπήρχε καμία συμφωνία, γιατί αλλιώς θα ερχόμουν να ακυρώσω τον ίδιο μου τον εαυτό», σημείωσε.

Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους ταυτίζουν τη στήριξη στον κ. Μητσοτάκη με την κοινή παρουσία τους στην τελετή των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας είπε η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αναπόφευκτη, καθώς -όπως αναφέρει- τα τελευταία 10 χρόνια ανελλιπώς, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, παρίσταται στον αγιασμό των υδάτων.

«Ήμουν στα Θεοφάνεια, όπως ήμουν τα τελευταία δέκα χρόνια είτε ως βουλευτής είτε ως περιφερειάρχης στο ίδιο σημείο, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ημέρα αποφάσισαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, αντί να βρεθούν κάπου αλλού. Στον Πειραιά, ή κάπου αλλού. Αν και ο κ. Μεϊμαράκης είχε αποφασίσει να έρθει στη Θεσσαλονίκη θα ήμασταν και οι τέσσερις μαζί», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στους λόγους που δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας το απέδωσε στο γεγονός ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός και ως εκ τούτου -όπως είπε- θα απουσίαζε από τη Βουλή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αναβλήθηκαν οι εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου.

Σε όσους υποστηρίζουν ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας αδράνησαν και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη διάρκεια της πρόσφατης χιονόπτωσης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιυζικώστας είπε ότι όλα τα προβλήματα δημιουργήθηκαν εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος στην περιφερειακή οδό, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνο δρόμο.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, χαρακτήρισε «καταστροφικές» τις κυβερνητικές προτάσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ για την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρώην υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να αποδοθούν ευθύνες στην κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις