ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Έτοιμη η νέα κυβερνητική παρέμβαση για το ΕΣΡ

Αποκλειστικό: Έτοιμη η νέα κυβερνητική παρέμβαση για το ΕΣΡ

Έτοιμη,σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, είναι η κυβερνητική παρέμβαση για τη συγκρότηση τουΕΣΡμε τα νέα μέλη του, ώστε να προχωρήσει κανονικά καιάμεσαη υλοποίηση του νέου νόμου για τα ΜΜΕ και να προκηρυχτούν οι τηλεοπτικές συχνότητες.

Κατά τις πληροφορίες μας, αυτή η παρέμβαση της κυβέρνησης με στόχο να ξεμπλοκάρει την άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ αφορά στην αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε στη σύνθεση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής να προστεθούν νέα μέλη και να διασφαλίζεται έτσι η πλειοψηφία των 4/5 που είναι απαραίτητη σύμφωνα με τον υφιστάμενο νόμο.

Αυτό –κατά τις ίδιες πληροφορίες- θα γίνει με την προσθήκη στα μέλη της διάσκεψης προέδρων κοινοβουλευτικών επιτροπών που σήμερα δεν συμμετέχουν.

Η νέα αυτή παρέμβαση θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Όπως έλεγε στο Newsbomb.gr αρμόδιος παράγοντας, με αυτό τον τρόπο θα ξεμπλοκαριστεί η όλη διαδικασία, θα συγκροτηθεί το νέο ΕΣΡ και θα προχωρήσει η προκήρυξη των αδειών.

Ο ίδιος παράγοντας μας τόνισε, ότι «ήρθε η ώρα να δείξει ο Κυρ. Μητσοτάκης το πραγματικό του πρόσωπο, με τους νταβατζήδες ή με την δημοκρατική τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο».

«Εμείς πάντως θα προχωρήσουμε για να μπει τάξη στο χάος και την ασυδοσία των σημερινών ολιγαρχών των μίντια», προσθέτει.

Επίσης καλεί όσους μιλούν για νομιμότητα «να το δείξουν στην πράξη, μακριά από υπεκφυγές», αναφερόμενος κυρίως στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

Σχετικές ειδήσεις