ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Μπορεί και να κλείσουν τα σύνορα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Μουζάλας: Μπορεί και να κλείσουν τα σύνορα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

«Ίσως να κλείσουν τα σύνορα, παρ’ ότι η Ελλάδα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο υπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του πως είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν αρνητικές εξελίξεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 18ης Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο STAR ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Δεν θα δημιουργηθεί κάποιο φαινόμενο, το οποίο θα είναι τραγικό, αλλά θα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, που θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε».

Για τον Γιάννη Μουζάλα η Ελλάδα ενοχοποιείται, αλλά η Ευρώπη ήταν εκείνη που βρέθηκε απροετοίμαστη μπροστά στο προσφυγικό.

Yποστήριξε πως: «Η πρώτη φορά που συνεδρίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό ήταν στις 27 Απριλίου - ως τότε η Ευρώπη δεν είχε αντιληφθεί τη μεγάλη του έκταση. Οι πρώτες αποφάσεις πάρθηκαν τέλη Μαΐου του 2015».

Για το μείζον θέμα των κοινών περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, περιορίστηκε να απαντήσει πως: «Αν αυτό αφορά στις ακτές της Τουρκίας, να περιοριστούν οι δουλέμποροι και οι ροές από την Τουρκία, τότε είναι μια θετική είδηση. Αν αφορά και στις δύο ακτές θα πρέπει να δει κανείς αν υπάρχουν εμπλοκές ή όχι».

Σχετικές ειδήσεις