ΕΘΝΙΚΑ

Η Ευρώπη θέλει αποθήκες ανθρώπων και τάφους πνιγμένων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα!

Η Ευρώπη θέλει αποθήκες ανθρώπων και τάφους πνιγμένων προσφυγόπουλων στην Ελλάδα!

Μέχρι αυτήν τη στιγμή που γράφω, οι νεκροί από μία ακόμη τραγωδία στο Αιγαίο έχουν φτάσει τους 24, ανάμεσά τους και 11 παιδιά. Είναι λίγες ώρες αφότουΜέρκελ και Νταβούτογλου ανακοίνωσαν -γιατί να κρυβόμαστε - τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ! Από την Ελληνική κυβέρνηση ακούει κάποιος; Και ποιος;

ΜΕΡΚΕΛ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΓΚΑΘΩΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΛΕΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Της Γεωργίας Λινάρδου

Βυθισμένη σ' ένα βρώμικο τέλμα η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να σταματήσει την προσφυγική ροή κάνοντας απευθείας επιχειρηματικό(!) και στρατιωτικό(!) deal με την Τουρκία. Η χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πράγματι το κατάλληλο κλειδί για να σφαλίσει τις πόρτες των εκατομμυρίων προσφύγων - μεταναστών από την Συρία και αλλού που προσπαθούν να γλιτώσουν από τα δεινά τους, βρίσκοντας «κατάλυμμα» στην Ευρώπη; Αυτή η χώρα που παραβίαζε και παραβιάζει ασυστόλως τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Έχει ρόλο βασικού συνομιλητή με την Ευρώπη;

Και η Ελλάδα; Ο ρόλος της χώρας που έχει τραβήξει το κάρο του προσφυγικού - μεταναστευτικού ποιος είναι ή ποιος θα έπρεπε να είναι;

Θα ήταν ακραίο αν απαντούσαμε: «Σιγά μην της πέφτει και λόγος»!

Τι άλλο δείχνει η πραγματικότητα των τελευταίων μηνών;

prosfyges

Η Αμυγδαλέζα πολλαπλασιάζεται, η κυβέρνηση δεν είναι πια ικανή να συζητήσει με την κοινωνία (φαίνεται πως ξέμειναν τα κινητά τους από μπαταρία), υπουργός προσπαθεί να περιοδεύσει σε υπό διαμόρφωση hot spot κουβαλώντας διμοιρίες των ΜΑΤ, ξέμπαρκοι πολίτες σπεύδουν να βοηθήσουν κάθε που γίνεται ένα ναυάγιο, προσφέροντας ότι μπορούν, ομάδες, εθελοντές, οργανώσεις είναι εκεί. Αλλά είναι εκεί και άλλοι που εκμεταλλεύονται τον φόβο και τον πανικό που ενισχύει η κυβέρνηση, αλλά και οι μηχανισμοί της ΕΕ., και δυστυχώς, έχουν ξεκινήσει να πλέκουν ένα... αγκαθωτό μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ: «Να κλείσουν τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας»!

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ η οποία συναντάται τη Δευτέρα (15/02/2016) με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκο Ξυδάκη, δηλώνει στην εφημερίδα Der Standard: «Να κλείσουν τα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι πρόσφυγες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται»!

Άλλοτε η Τουρκία παίζει το ρόλο του θύτη κι άλλοτε του θυματοποιημένου... θύτη!

merkel

Μετά την αποκάλυψη του τρομακτικού παρασκηνίου για το τι αντηλλάγη στη συνάντηση Ερντογάν - Γιούνκερ και Τουσκ τον περασμένο Νοέμβριο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), τη σκυτάλη ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Άχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος με αφορμή -μία ακόμη σε σύντομο χρονικό διάστημα- επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως: «Η Τουρκία δεν μπορεί να επωμιστεί όλο το βάρος του προσφυγικού»!!! Αυτό υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην κοινή συνέντευξη τύπου με την Μέρκελ. Η Καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε από την πλευρά της πως: «Η ΕΕ θα πρέπει να αναλαμβάνει τους πρόσφυγες απευθείας από την Τουρκία».

Αυτό τι σημαίνει δηλαδή;

Και τι σημαίνει ότι οι δύο αυτοί ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για τη μείωση των προσφυγικών ροών με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ;

Και η Ελλάδα;

tsipras copy

Πώς αποφασίζεται κάτι τέτοιο όταν μεσολαβεί ένα Αιγαίο και μία χώρα που λέγεται Ελλάδα; (σ.σ., συνεχίζω να γράφω και είναι λίγο πριν γυρίσει η μέρα σε 09.02.2016.Οι νεκροί από το τελευταίο ναυάγιο έχουν φτάσει τους 27)

Τι σημαίνει ότι και οι δύο αυτοί ηγέτες μίλησαν δημόσια για «κοινή προσπάθεια» μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας ώστε να αξιοποιηθούν οι «μηχανισμοί επιτήρησης και παρακολούθησης του ΝΑΤΟ σύνορα και στο Αιγαίο»;

Θυμίζουμε απλώς ότι η Ελλάδα έχει αρνηθεί να δεχθεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο. Και γι' αυτό δεν χρειάζονται εξηγήσεις.

Επισημαίνουμε και κάτι άλλο. Πως δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που η Βουλγαρία «παραχώρησε την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της στο ΝΑΤΟ»...

Δηλαδή τι;

Η Ευρώπη δημιουργεί πια τον δικό της... στρατό; Με ποιον σκοπό και εναντίον ποιου εχθρού άραγε; Και η Ελλάδα τι είναι;

Το αποχωρητήριο της Ευρώπης;

Διανύουμε την περίοδο πολλαπλασιασμού του αδιεξόδου. Παρά το επικοινωνιακό κυβερνητικό - αντιπολιτευτικό illustration, η πραγματικότητα εξελίσσεται δίχως ταμπέλες. Και δεν εξελίσσεται στο μικρόκοσμό μας, αλλά στον κόσμο μας.

Ααρόνοβιτς: Να βουλιάζουν τις λέμβους!

syria1

(Η φωτογραφία ανήκει στον Σύριο καλλιτέχνη Anis Mansour)

Τo «μεταφέρει» ένας από τους κορυφαίους πολιτικούς αρθρογράφους της εφημερίδας Times , ο Ντέιβιντ Ααρόνοβιτς.

Έγραψε προσφάτως (28/01/2016) και έχει διαδοθεί διεθνώς, πως μία πιθανή επίλυση του μεταναστευτικού, θα μπορούσε να ήταν και η εξής: μία κοινή ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης (μιλά για την Ελλάδα) η οποία θα βυθίζει τις λέμβους με τους μετανάστες που προσπαθούν να μπουν! Σύμφωνα με τον ίδιον, αυτός θα ήταν ένας τρόπος ώστε να γίνει κατανοητό στους κυνηγημένους πως τα σύνορα της Ευρώπης, δεν παραβιάζονται!!! Η σοκαριστική του πρόταση, έχει και συνέχεια: καμμία ευρωπαϊκή δύναμη δεν θα μπορούσε να παρέμβει σώζωντας τους ναυαγούς από τη θάλασσα διότι με αυτόν τον τρόπο θα χανόταν το νόημα της όλης στρατιωτικής επέμβασης!!!

syria

(Η φωτογραφία ανήκει στον Σύριο καλλιτέχνη Hussam Alsaadi)

Δυστυχώς, δεν είναι ο μόνος που έχει σκεφτεί κάτι. Πηγές της ΕΕ., αναφέρουν ότι στα θεσμικά πηγαδάκια των Βρυξελλών «ειδικά τους τελευταίους δύο μήνες, έχουν ακουστεί πολύ χειρότερα!».

Κανένας λόγος για ενσωμάτωση, καμμία σοβαρή πρόταση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνον άτακτες και παρασκηνιακές κινήσεις που περισσότερο ταιριάζουν μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων μεγάλου βεληνεκούς και σίγουρα όχι στην ΕΕ., ένα «μόρφωμα» όπως έχει εξελιχθεί εξαιτίας της έντονης πολιτικής του δυσωδίας σε ένα μείζον θέμα που έχει δύο κατηγορίες θυμάτων: πρόσφυγες-μετανάστες και τους λαούς της Ευρώπης οι οποίοι ως φαίνεται αντιμετωπίζονται με την ίδια λογική.

σ.σ., γελάω πικρά διότι σκέφτομαι την καμπάνια περί Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες. Και είμαι σίγουρη πως πικρά γελούν κι εκείνοι...

Φωτογραφίες των Σύριων καλλιτεχνών που έχουν ξεκινήσει καμπάνια για μία ειρηνική Συρία και άλλες πληροφορίες, μπορείτε να τις Δείτε ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις