ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη - Προσφυγικό: Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τους συνεργάτες του στη Βουλή

Σύσκεψη - Προσφυγικό: Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τους συνεργάτες του στη Βουλή

Τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει οι μονομερείς ενέργειες χωρών του βαλκανικού διαδρόμου, αλλά και η κρίσιμη Σύνοδος της 7ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που είχε από νωρίς το πρωί σήμερα, Δευτέρα (29/02/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η θέση με την οποία η Ελλάδα αναμένεται να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής έχει περιγραφεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τελευταία ομιλία του ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, οπότε και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, διαφορετικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από εδώ και στο εξής σε συμφωνίες.

Για τη θέση αυτή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, την προσεχή Πέμπτη, ανέφερε το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσίπρας παραχωρεί απόψε τηλεοπτική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Στον Ενικό», κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αναφερθεί και σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Σχετικές ειδήσεις