ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Γεροβασίλη κατά Ψυχάρη: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό

Αιχμές Γεροβασίλη κατά Ψυχάρη: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό

Μαίνεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη,να αφήνει αιχμές κατά του Σταύρου Ψυχάρη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενη στα θέματα διαφάνειας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, απευθυνόμενη σε όσους «φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους» πως «η κυβέρνηση θα μείνει ανυποχώρητη στην εξουδετέρωση της διαπλοκής».

Σε ότι αφορά στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για την προσφυγική κρίση, υποστήριξε πως η κυβέρνηση επιδιώκει έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής και τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στη σύσκεψη των αρχηγών.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο για τον αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφυγικών ροών, για την ταχεία υλοποίηση της επανεγκατάστασης προσφύγων και για να αποκλειστούν μονομερείς ενέργειες», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Επισημαίνουμε ότι την Πέμπτη (03/03/2016), θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ με αντικείμενο τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα πρέπει να εξηγήσει επαρκώς γιατί εμμένει σε θέσεις που δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού, πολύ περισσότερο που τα οικονομικά στοιχεία πάνω στα οποία δομήθηκε η συμφωνία του καλοκαιριού είναι πολύ καλύτερα σήμερα.

Σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να υπογραμμίζει την ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να θέλει την εφαρμογή της συμφωνίας με τον λαό όρθιο».

Σχετικές ειδήσεις