ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Προκλητική εκδήλωση για την «αναγνώριση συλλόγων μειονοτήτων» στην Ελλάδα

Ευρωκοινοβούλιο: Προκλητική εκδήλωση για την «αναγνώριση συλλόγων μειονοτήτων» στην Ελλάδα

Ο ευρωβουλευτής, Sogor Csaba, διοργανώνει σήμερα (02/03/2016) εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, με το προκλητικό θέμα «αναγνώριση συλλόγων μειονοτήτων».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ανήκει και η Νέα Δημοκρατία.

Το ζήτημα ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας με ανακοίνωσή της χθες, την εκδήλωση: «Η εκδήλωση αυτή δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά και για το χρόνο που επιλέγεται να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση. Δημιουργεί έδαφος για προώθηση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στο όνομα της “προστασίας των δικαιωμάτων των μειονοτήτων”, σε μια χρονική περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικοί κίνδυνοι στην περιοχή, ενώ η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δημιουργεί ήδη μια επικίνδυνη εξέλιξη σε βάρος των λαών, που θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οι λαοί να επαγρυπνούν απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να καταδικάσουν τον εθνικισμό, το ρατσιστικό, φασιστικό δηλητήριο. Να δυναμώσουν την κοινή τους πάλη για να βάλουν εμπόδια στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και αστικών κυβερνήσεων, παλεύοντας για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματός τους, για να ανοίξει ο δρόμος της ειρηνικής συμβίωσης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών».

Μόλις σήμερα, υπήρξε αντίδραση και από το στρατόπεδο των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μαζί με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον Μάρτιν Σουλτς.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της «Μακεδονικής Μορφωτικής Και πολιτιστικής Κίνησης Έδεσσας» και της Οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο,» οργανώσεις οι οποίες προωθούν αλυτρωτικές θέσεις κατά της Ελλάδας. Επιπλέον, οι Έλληνες ευρωβουλευτές τονίζουν ότι το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των ατόμων που ζουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, και τα θρησκευτικά και πολιτικά «πιστεύω» τους.

Σχετικές ειδήσεις