ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα ξανανοίξει η Ειδομένη - Χώρα εγκατάστασης μεταναστών η Ελλάδα

Δεν θα ξανανοίξει η Ειδομένη - Χώρα εγκατάστασης μεταναστών η Ελλάδα

Όλο και πιο δραματική γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στη χώρα, με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί εντός των ελληνικών συνόρων να κοντεύουν τις 30.000.

Ο Μουζάλας επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν – Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός όσων φτάνουν στη χώρα μας – «Αντέχουμε 150.000» λέει ο Κοτζιάς

Οι Ευρωπαίοι κλείνουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους στην ανθρωπιστική κρίση που απειλεί τις χώρες του νότου και κυρίως την Ελλάδα, επιμένοντας στη λογική «μακριά από την αυλή μου» και ζητώντας συνεχώς από την εξαθλιωμένη χώρας μας να φιλοξενήσει όλο και περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας αν και προσπάθησε να καθησυχάσει λέγοντας ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αποκάλυψε πως η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει 2 – 3 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει.

Αυτό σημαίνει πως αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν κάνει τη δουλειά του στο Αιγαίο, η οικονομικά κατεστραμμένη Ελλάδα θα κληθεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Απευθυνόμενος στους δημάρχους στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι η χώρα μας, από χώρα transit, μετατρέπεται σε χώρα εγκατάστασης. «Μην πανικοβάλλεστε, το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο», τόνισε επιχειρώντας να καθησυχάσει.

Διαβάστε εδώ όσα δήλωσε ο κ. Μουζάλας

Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα μείνουν μόνιμα οι πρόσφυγες στη χώρα μας για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Έτσι, σημείωσε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πρέπει να τους μαζέψουμε, να μην είναι στους δρόμους.

Ο κ. Μουζάλας παρομοίασε την κατάσταση με ένα σεισμό, ο οποίος βρίσκεται στις πρώτες ημέρες του και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν «μετασεισμοί».

Κοτζιάς: Αντέχουμε 150.000 μετανάστες!

Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες ήρθαν για να μείνουν επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υποστήριξε πως είναι διαχειρίσιμες οι προσφυγικές ροές και τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να αντέξει μέχρι 150.000 πρόσφυγες.

«Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά νηφαλιότητα», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «ο εφιάλτης μου είναι να ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση στη Μέση Ανατολή και να έχουμε να κάνουμε με δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες».

Σχετικές ειδήσεις