ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Η ΝΔ δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική για τον αγροτικό χώρο

Αποστόλου: Η ΝΔ δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική για τον αγροτικό χώρο

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική για τον αγροτικό χώρο», δηλώνει σήμερα, Πέμπτη (03/03/2016) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της ΝΔ για το αγροτικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει, «οι περισσότερες από τις προτάσεις της ΝΔ αφορούν είτε γενικότητες, είτε ζητήματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και βρίσκονται μέσα στον κατάλογο των 25 σημείων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός». Επίσης, ο κ. Αποστόλου κατηγορεί τη ΝΔ ότι αντιμετωπίζει με προχειρότητα θέματα που χρήζουν άμεσης θεσμικής προσέγγισης όπως είναι το εργόσημο.

«Ενώ με την ανακοίνωσή της συμφωνεί με τη χρήση του ως μέσο πληρωμής των οικονομικών μεταναστών που απασχολούνται στον χώρο, την ίδια ώρα στελέχη της, όπως ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Μανώλης Κεφαλογιάννης, αλλά και οι τομεάρχες του κόμματος, Γιώργος Κασαπίδης και Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί το εργόσημο για να γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες», σημειώνει στη δήλωσή του ο υπουργός.

Ο κ. Αποστόλου σημειώνει ότι «ο πολιτικός κόσμος -και αυτό μας αφορά όλους- δεν δικαιούται να αντιμετωπίζει το μέλλον του αγροτικού κόσμου με νοοτροπία και συνταγές του παρελθόντος». Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιδιώκει τον διάλογο, τη συνεργασία και τη συνεννόηση, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού με όλους τους εμπλεκομένους μια βιώσιμη εθνική στρατηγική μακράς διάρκειας. «Σε αυτή τη διαδικασία καλούμε και την αντιπολίτευση να συμβάλλει με συνέπεια και σοβαρότητα», καταλήγει ο Β. Αποστόλου.

Σχετικές ειδήσεις