ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της;

Σόιμπλε: Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της;

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εάν συνέβαινε αυτό τότε η Ελλάδα εντός 48 ωρών θα ήταν ένα αποτυχημένο κράτος!

Αυτό και άλλα πολλά ακούστηκαν από τον Σόιμπλε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics, στο Λονδίνο.

Από το βήμα της εκεί ομιλίας του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση προκειμένου να μην εφαρμόσει τους όρους της συμφωνίας. Άλλο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και άλλο η προσφυγική κρίση.

Αναγνώρισε, όμως, το πόσο άσχημη είναι η κατάσταση στη χώρα μας λόγω της ασύλληπτης προσφυγικής ροής.

«Το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που υπερασπίζεται αυτές τις μέρες την Ελλάδα στο προσφυγικό - έχει ενδιαφέρον - είναι η Γερμανία», ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός ο οποίος συμπλήρωσε με νόημα πως: «Δεν μπορούμε στην Ευρώπη να σώσουμε επτά δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σώσουμε εκείνους που μπορούμε».

«Η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε ό,τι έχει συμφωνηθεί»

«Η αξιολόγηση, όπως κατάλαβα κατά την τελευταία συνάντηση του Eurogroup και θα καταλάβω και στην επόμενη συνάντηση την Δευτέρα, δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή ως τώρα η Ελλάδα δεν έχει επιτύχει ότι έχει συμφωνηθεί για αυτή την αξιολόγηση. Δεν είναι θέμα των Θεσμών, είναι μόνο της Ελλάδας να ανταποκριθεί σε ό,τι έχει συμφωνηθεί. Είναι όμως θέμα των Θεσμών να βρουν μια λύση», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις