ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Ικανοποίηση δηλώνουν από το Μαξίμου μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, της πρώτης του τρίτου μνημονίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Παρά τους επαχθείς όρους που επιβλήθηκαν από το κουαρτέτο ως προαπαιτούμενα, παρά τα νέα προαπαιτούμενα που απαιτεί η απόφαση του Eurogroup, παρά το γεγονός ότι στο μείζον θέμα του χρέους δεν επιτεύχθηκαν όσα η κυβέρνηση και το Μαξίμου προσδοκούσαν, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του αισιοδοξούν ότι «μπήκε το νερό στο αυλάκι», ότι «πέρασε μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας» και ότι «η οικονομία θα αρχίσει να παίρνει ανάσες», ειδικά και λόγω των χρημάτων που θα δοθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και θα πέσουν στην αγορά.

Βέβαια, όπως τονίζει στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπάρχουν ακόμα δυσκολίες.

Υπάρχουν νέα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να θεσμοθετηθούν, ενώ οι αντοχές των βουλευτών της συγκυβέρνησης είναι μειωμένες.

Αλλά, επισημαίνει ο ίδιος, «θα περάσουμε ένα σχετικά ήρεμο καλοκαίρι και θα πάμε στο φθινόπωρο σε καλύτερο κλίμα, που το έχουμε ανάγκη».

Και το έχει ανάγκη η κυβέρνηση αυτό το καλύτερο κλίμα, διότι το φθινόπωρο θα είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που περιλαμβάνει και το καυτό θέμα των εργασιακών

Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο οδικός χάρτης του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει κινήσεις που θα επιχειρηθεί να αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

1. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσω αυτού θα επιχειρήσει να εδραιώσει την εσωκομματική του κυριαρχία, αλλά και να κάνει κινήσεις διεύρυνσης που θα του είναι απολύτως αναγκαίες μπροστά στα δύσκολα που έρχονται. Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο είναι η πραγματοποίηση του συνεδρίου για τις αρχές του φθινοπώρου. Αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι δεν αποκλείεται να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

2. Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με πολιτικές κινήσεις και πρόσωπα, που θα εδραιώσουν την πολιτική κυριαρχία του πρωθυπουργού. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν αρχίσει επαφές με πρόσωπα απ’ το χώρο της κεντροαριστεράς (Κουβέλης, Καστανίδης, Ρέππας κ.α.) αλλά και με ανένταχτες προσωπικότητες. Αυτή η διεύρυνση, όπως μας επισημαίνεται, δεν είναι ανάγκη να γίνει μόνο μέσω του ανασχηματισμού. Μπορεί να ανακοινωθούν ορισμένες συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα και πριν τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

3. Ο ανασχηματισμός, με τα σημερινά δεδομένα, μάλλον πάει για φθινόπωρο, αφού θα έχουν προηγηθεί οι άλλες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Θα είναι δηλαδή το τέλος και όχι η αρχή μιας πορείας. Αλλά, επαναλαμβάνουμε, με τα σημερινά δεδομένα. Δεν αποκλείεται δηλαδή να αλλάξουν. Αλλά αυτό θα το εξετάσει ο πρωθυπουργός στις επόμενες ημέρες…

Σχετικές ειδήσεις