«Βόμβα» Παπαδημούλη για Μαυρίκο: Τον έκαψαν για να μην τους κάψει!

«Βόμβα» Παπαδημούλη για Μαυρίκο: Τον έκαψαν για να μην τους κάψει!

Θέση στην υπόθεση θανάτου του εκδότη, Παναγιώτη Μαυρίκου πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει», έγραψε χαρακτηριστικά στο Τwitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι υιοθετεί τις θεωρίες πως δεν πρόκειται για δυστύχημα, αλλά για δολοφονία, καθώς η αναφορά του έχει να κάνει με την εμπλοκή του Μαυρίκου στο κύκλωμα εκβιαστών.

Τα σχόλια, πάντως, που προκάλεσε η ανάρτησή του στο twitter είναι πολλά, και κυρίως υβριστικά ή ειρωνικά.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για την υπόθεση των εκβιαστών, στην οποία κατηγορούμενος ήταν και ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος έφτασαν στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά παντός υπευθύνου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για το λόγο αυτό η δικογραφία ανατέθηκε πλέον στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς, Κ. Σαργιώτη ο οποίος καλείται να αξιοποιήσει τα νέα στοιχεία που αφορούν τις διαφημιστικές δαπάνες ενός τραπεζικού ιδρύματος και μίας ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι δυσανάλογα μεγάλα ποσά δόθηκαν ως διαφημιστικά πακέτα των συγκεκριμένων ιδρυμάτων συγκριτικά με άλλες τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κ. Σαργιώτης, θα ερευνήσει ποια ανώτερα ή ανώτατα στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ, ακόμη και υψηλόβαθμα, ευθύνονται ποινικά για τη χορήγηση των διαφημιστικών δαπανών, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να διερευνηθεί και περαιτέρω σε ιδρύματα και οργανισμούς που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση εκβιασμών μέσω εφημερίδων και ιστοσελίδων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ζητηθεί άμεσα η άρση τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων, πριν αποσταλούν κλήσεις προς απολογία σε βάρος τους.

Ήδη πάντως, στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για τα αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας τελεσθείσα από υπαίτιο προς υπάλληλο για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντα του υπαλλήλου, με επιδιωκόμενο όφελος άνω των 150.000 ευρώ, με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50).

Οι αξιόποινες πράξεις αφορούσαν στους τρεις κατηγορούμενους, Παν. Μαυρίκο, Παν. Μουσσά και Χρ. Φράγκου.