ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παναγιώτης Μαυρίκος: Μηχανική βλάβη ή δολοφονία;

Παναγιώτης Μαυρίκος: Μηχανική βλάβη ή δολοφονία;

Τι εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής για την υπόθεση – θρίλερ – Του έστησαν παγίδα ή τον πρόδωσε το αυτοκίνητο; Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

«Από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας, δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα που να προκάλεσε έκρηξη στο πολυτελές τζιπ μάρκας Porsche Cayenne που οδηγούσε ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτης Μαυρίκος. Οι πυροτεχνουργοί που ερεύνησαν το σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο ο εκδότης, ο οποίος είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για υπόθεση εκβιασμών, δεν εντόπισαν κρατήρα, ενώ από μαρτυρίες οδηγών, αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού δεν προκύπτει να έχει γίνει έκρηξη. Φαίνεται δηλαδή σιγά - σιγά να κόβει ταχύτητα το τζιπ και να σταματά πάνω στο τσιμεντένιο τοιχίο από την πλευρά του οδηγού, να εκδηλώνεται φωτιά στο μπροστινό μέρος χωρίς να καταφέρνει να απεγκλωβιστεί ο Παναγιώτης Μαυρίκος. Το τζιπ έχει μεταφερθεί ήδη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει δολιοφθορά, ενώ απαντήσεις περιμένουμε κι από τα αποτελέσματα της νεκροτομής. Εάν δεν αποδειχτεί ότι κάποιος ή κάποιοι έστησαν παγίδα θανάτου στον εκδότη, τότε η πυρκαγιά προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, πιθανότατα λόγω διαρροής καυσίμου. Γι' αυτό θα ερευνηθεί πότε η Porsche Cayenne έκανε τελευταία φορά service, αλλά και το ιστορικό του αυτοκινήτου».

mavrikos

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας στο Νewsbomb.gr για την αιτία που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά στο τζιπ του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Τα ερωτήματα που έχουν «γεννηθεί» είναι πολλά. Γιατί δεν κατάφερε ο Παναγιώτης Μαυρίκος να βγει από το φλεγόμενο αυτοκίνητο; Είχε μπλοκάρει η πόρτα στο τοιχίο ή είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του λόγω των αναθυμιάσεων από τη φωτιά; Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν που πάρκαρε ο εκδότης το αυτοκίνητο της γυναίκας του, για να διαπιστωθεί αν μπορούσε να υπάρξει πρόσβαση από κάποιους που ενδεχομένως θα ήθελαν να προκαλέσουν δολιοφθορά για να τον βγάλουν από τη μέση.

mavrikos3

Η τυπική αναγνώριση της σορού του εκδότη θα γίνει σήμερα, Παρασκευή (10/06/2016) με τη μέθοδο του DNA, καθώς το πτώμα είναι απανθρακωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια προσωπικά του αντικείμενα, όπως το ρολόϊ, τη βέρα και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 42χρονος εκδότης είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Φεβρουάριο, μέχρι να γίνει η δίκη. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του μαζί με δύο άλλους δημοσιογράφους, τον 35χρονο Χρήστο Φράγκο και τον 50χρονο Τάκη Μουσά, στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται ότι διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων.

H έρευνα της υπόθεσης - θρίλερ για τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου ανατέθηκε στην ασφάλεια Αττικής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι όταν το αυτοκίνητο του Παναγιώτη Μαυρίκου κινούνταν στην Αττική Οδό στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο εκδότης είχε ξεκινήσει από το Μαρούσι και θα έβγαινε στην Εθνική Οδό προκειμένου να φτάσει στα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη».

Στο ύψος της εξόδου για το Ηράκλειο, το αυτοκίνητο έκοψε ταχύτητα, σταμάτησε πάνω στο στηθαίο από την πλευρά του οδηγού και πήρε φωτιά.

maurikos01

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός επιχείρησε να βγει από το όχημα αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η πόρτα από την πλευρά του ήταν εγκλωβισμένη στο στηθαίο ενώ και οι διερχόμενοι οδηγοί που επιχείρησαν να τον βοηθήσουν δεν τα κατάφεραν καθώς οι υπόλοιπες πόρτες ήταν κλειδωμένες και σύντομα το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες κάνοντας αδύνατο το να το πλησιάσει κάποιος.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να απεγκλωβίσουν ένα απανθρακωμένο πτώμα.

mavrikos2

Η σωρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου κλήθηκε η σύζυγος του εκδότη (είχε διαπιστωθεί νωρίτερα ότι το όχημα ανήκε σε αυτήν) προκειμένου να αναγνωρίσει τη σορό. Όπως έγινε γνωστό, αναγνώρισε το ρολόι του Παναγιώτη Μαυρίκου και τη βέρα του.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

maurikos1

Τραγική φιγούρα η μητέρα του η οποία φώναζε συνεχώς «σε φάγανε Τάκη μου, σε φάγανε... Ποιος μας το έκανε αυτό;» έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου, με τους συγγενείς και τους φίλους να προσπαθούν να της δώσουν κουράγιο.

Σχετικές ειδήσεις