ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Αβραμόπουλος: Για μας η Κύπρος είναι πάνω και πέρα από κόμματα

Δ. Αβραμόπουλος: Για μας η Κύπρος είναι πάνω και πέρα από κόμματα
Με την υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, συναντήθηκε σήμερα...

Με την υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για το εθνικό μας θέμα αλλά και ενόψει της ανάληψης, από την Κύπρο, στο Β’ εξάμηνο του 2012, της Ευρωπαϊκής Προεδρίας.

«Πάντοτε η Νέα Δημοκρατία, ως πολιτική Παράταξη ευθύνης, είτε είναι στην Αντιπολίτευση, είτε είναι στην Κυβέρνηση, στέκεται στο πλευρό της Κύπρου μας και των αδελφών μας στο Νησί, σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια για να φθάσουμε, κάποτε, στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι μια βιώσιμη, σταθερή, αλλά και δίκαιη λύση. Γνωρίζουμε ότι νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί. Αυτά, όμως, δεν μας αποθαρρύνουν. Το εθνικό μέτωπο είναι ενιαίο και σταθερό» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως η Κύπρος είναι πάνω και πέρα από κόμματα.

Από την πλευρά της η κ. Κοζάκου – Μαρκουλλή, τόνισε πως χρειάζεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών για τα καυτά ζητήματα όπως το Κυπριακό, οι προκλήσεις οι οποίες υπάρχουν, σήμερα, στη γειτονιά μας, στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και η Προεδρία της Κύπρου στην Ε.Ε.

«Προσβλέπω σε μια πολύ στενή συνεργασία, σε ένα κανάλι επικοινωνίας, για να μπορέσουμε, όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα, που έχουμε μπροστά μας. Γιατί, για μας, η εξωτερική πολιτική είναι αχρωμάτιστη, είναι ακομμάτιστη και θα πρέπει όλες οι δυνάμεις Κύπρου και Ελλάδας να ενωθούν για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις», σημείωσε η Υπ.Εξ. της Κύπρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Νότης Μηταράκης.