ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σπίρτζης «βλέπει» στοχοποίηση υπουργών από ορισμένα ΜΜΕ

Ο Σπίρτζης «βλέπει» στοχοποίηση υπουργών από ορισμένα ΜΜΕ

Ακραία στοχοποίηση συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης, διαπιστώνει ο υπουργός Υποδομών μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Την άποψη αυτή εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ και με αφορμή το περιστατικό με τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη να παρακολουθούν την αποστολή του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με τον υπουργό το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει την ακραία στοχοποίηση που έχουν δεχθεί συγκεκριμένοι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και το πόσο έχουν ενοχλήσει στην προσπάθεια τους να ανεξαρτητοποιηθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, από την εξάρτηση που έχει εδώ και χρόνια από το οικονομικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης προέβλεψε ότι θα υπάρξει και συνέχεια καθώς η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Επιπλέον ο κ. Σπίρτζης, ερωτηθείς για το ποιοι υπουργοί στοχοποιούνται, απάντησε πως κύριοι στόχοι είναι ο Νίκος Παππάς, ο ίδιος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Φίλης, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης και ο Παύλος Πολάκης.

Οι τηλεοπτικές άδειες και οι υπερεθεματιστές

Αναφερόμενος στη διαδικασία αδειδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, και με αφορμή δημοσιεύματα που συνδέουν το σχόλιο του πρωθυπουργού - ότι όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα πάρει άδεια - με τον κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός τόνισε πως όλοι οι υπερθεματιστές είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τη νομοθεσία κατά γράμμα, κάτι, όμως, που πρέπει να ελέγξουν τα αρμόδια όργανα που «τρέχουν» τον διαγωνισμό.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι έχει ευνοήσει τον κ. Καλογρίτσα μέσω της τράπεζας Αττικής, αναρωτήθηκε πως έχει γίνει αυτό, ενώ πρόσθεσε ότι η τράπεζα Αττικής είναι μια τράπεζα που είναι έξω από τις συστημικές, εκτός ΤΧΣ, και κατά συνέπεια είναι μια τράπεζα που συγκεκριμένα συστήματα θέλουν να μην υπάρχει.

Σχετικές ειδήσεις