ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οπλίζει» η ΝΔ

«Οπλίζει» η ΝΔ
Σταθερά προεκλογική διάθεση δείχνουν να έχουν τα στελέχη της ΝΔ...

Σταθερά προεκλογική διάθεση δείχνουν να έχουν τα στελέχη της ΝΔ. Αν και στις δημόσιες παρεμβάσεις τους αποφεύγουν να κάνουν αναφορές στον ακριβή χρόνο οπότε εκτιμούν πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο οι περισσότεροι συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης εάν το εκλογικό σώμα τους επιλέξει.

Βασικό κομμάτι της ρητορικής, ορισμένων είναι η λέξη «δικαίωση». Οι προβλέψεις Σαμαρά για την πορεία του μνημονίου, οι θέσεις του για κομβικά θέματα -όπως το ΕΣΠΑ- αλλά και το πιο πρόσφατο «καμπανάκι», για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, της 21ης Ιουλίου, εκτιμάται ότι θα εκτιμηθούν θετικά την ώρα της ψήφου.

Την ίδια ώρα, η ηγεσία της παράταξης προτίθεται μέχρι τη ΔΕΘ να συνεχίσει το σκληρό μαρκάρισμα στον πρωθυπουργό, με προσωπικές αιχμές και αναφορές, αλλά και με βολές προς τον πρώτο τη τάξει Υπουργό της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλου, χρεώνοντας τους έλλειψη αξιοπιστίας και παρέκκλιση των αρχικών στόχων με αποτέλεσμα ο τόπος να βουλιάζει στην ύφεση.

Στο «στρατόπεδο» Σαμαρά, δεν κρύβουν μάλιστα την αισιοδοξία τους πως οι κατατεθειμένες προτάσεις του κόμματος, θα τύχουν το επόμενο διάστημα μεγαλύτερης προσοχής σε Ελλάδα και εξωτερικό, αφού όπως σημειώνουν στη «Συγγρού», ολοένα και περισσότεροι, υιοθετούν ήδη, ιδέες και θέσεις, τις οποίες μέχρι πρότινος αμφισβητούσαν.

Η καθημερινότητα σε πρώτο πλάνο

Το επόμενο διάστημα, η ΝΔ αναμένεται να προτάξει και ζητήματα της καθημερινότητας, ανεβάζοντας τους τόνους. Μάλιστα, τις αμέσως επόμενες ώρες και με αφορμή την κατάθεση του νόμου-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στη Βουλή, το «ροκ» θα σκληρύνει αφού η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στην φαρέτρα των επιχειρημάτων της, σειρά «πράσινων διαφοροποιήσεων», για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η εγκληματικότητα, η υγεία, το μεταναστευτικό, το ενιαίο μισθολόγιο αλλά και θέματα που παραμένουν μέχρι σήμερα ανοιχτά, όπως το μέλλον του επαγγέλματος των ταξί, θα βρεθούν σίγουρα ψηλά στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ αλλά και πιο πριν. Ο ίδιος μάλιστα θα επιχειρήσει να εμπλουτίσει τις θέσεις του, ερχόμενος σε επαφή με σειρά κοινωνικών φορέων ώστε να ενημερωθεί αλλά και στείλει το μήνυμα του συνεχούς ενδιαφέροντος πάνω στα θέματα της «πραγματικής ζωής».

Παράλληλα, το κόμμα δουλεύει πυρετωδώς ώστε να παρουσιάσει κομμάτι-κομμάτι το εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Ήδη τις περασμένες ημέρες συνεδρίασε η γραμματεία Προγράμματος με εκείνη των Εσωτερικών ενώ το επόμενο διάστημα -και έπειτα από εντολή Σαμαρά-, υπό τον Ευριπίδη Στυλιανίδη θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση των επί μέρους προγραμμάτων του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ δεν προτίθεται να χαριστεί στην κυβέρνηση, ενώ στα συνεχίσει να επαναλαμβάνει σταθερά το αίτημα, που η ίδια έχει βάλει στο τραπέζι, για πρόωρες εκλογές.
`