ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: "Δεν προωθείται η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια"

Φ. Κουβέλης: "Δεν προωθείται η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια"
Για συκοφάντηση των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Για συκοφάντηση των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, καταγγέλλοντας προθέσεις συσπείρωσης της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον των δήθεν βολεμένων πανεπιστημιακών.

«Η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι γνωρίζει αυτές τις αλλαγές που προωθούνται. Αυτές φοβάμαι ότι θα τις γνωρίσει και αναγνωρίσει αργότερα», ανέφερε στην χθεςσινή του ομιλία στην Βουλή ο κος Κουβέλης. «Το νομοσχέδιο δεν εγγυάται την έρευνα, εξαιρεί τα ΤΕΙ από τα διδακτορικά, βάζει παντού παράθυρα - στην διάρκεια σπουδών, στην κατοχή διδακτορικού τίτλου για την θέση του καθηγητή, στη δυνατότητα να υποβάλλει κάποιος υποψηφιότητα έχοντας ολοκληρώσει όλες του τις σπουδές στο ίδιο ίδρυμα. Χάνεται η ευκαιρία. Δεν προωθείται η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κος Κουβέλης.