Κυπριακό - Γεννηματά προς Τσίπρα: Χρειαζόμαστε μια λύση σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Κυπριακό - Γεννηματά προς Τσίπρα: Χρειαζόμαστε μια λύση σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Ειδήσεις | Κυπριακό: Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 σήμερα, Δευτέρα (09/01/2017) η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός είπε: «Αγωνιούμε να βρούμε διέξοδο στο Κυπριακό», με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σημειώνει πως «είναι θετικό ότι ξαναρχίζουν οι συνομιλίες μετά την αποτυχία με ευθύνη της Τουρκίας».

Ο κ. Τσίπρας της απάντησε πως «εξαρτώνται σχεδόν τα περισσότερα από τη στάση της άλλης πλευράς» και πρόσθεσε ότι «Αθήνα και Λευκωσία θέλουμε τη λύση, αλλά αυτή πρέπει να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και να διασφαλίζει μια βιώσιμη προοπτική».

Τότε η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε πως θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και επισήμανε πως «είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι συνομιλίες».

«Για το Κυπριακό υπάρχει εθνική γραμμή. Διεκδικούμε μια δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποδεκτή από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τις «αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων χωρών» και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής.

Στη συνάντηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό σχετικά με το πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση και ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν. Η κ. Γεννηματά, όπως δήλωσε, τόνισε «στον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλάι του κυπριακού λάου και της πολιτικής ηγεσίας του», με ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε όλοι οι διεθνείς παράγοντες και κυρίως η ΕΕ να συμβάλουν ώστε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στη θέση η «Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει».

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για τις επαφές Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για το Κυπριακό